KO JE NOVAKOV PRVI RIVAL U PARIZU: Đoković mu prilikom susreta rekao da ima svetlu budućnost! (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Martin Divisek

osvajao titule na čelendžerima

KO JE NOVAKOV PRVI RIVAL U PARIZU: Đoković mu prilikom susreta rekao da ima svetlu budućnost! (FOTO)

Aleksandar Kovačević igra desnom rukom, a trenutno je 114. na svetu

Objavljeno: 17:58h

Aleksandar Kovačević, 24-godišnjak koji je u profi vode tenisa ušao tek pre dve godine, biće protivnik Novaka Đokovića na startu Rolan Garosa. Rođen je u Njujorku, igra desnom rukom, najjači udarac mu je bekhend, a treniraju ga Din Goldfajn, Brajan Garber i Milan Kovačević.

Momak rođen 29. avgusta 1998. biće prepreka Novaku Đokoviću na startu turnira, najbolji plasman mu je 101. mesto ATP liste, nema za sada ATP titula, a trenutno je 114. na svetu. U karijeri je zaradio 316.523 dolara od tenisa ako računamo singl i dubl. U singlu, profitirao je sa 113.523 dolara. Osvojio je titule na čelendžerima u Klivlendu i Vaku ove godine.

Ozbiljniji proboj imao je u oktobru prošle godine u Seulu, kada je stigao do polufinala. Upisao je pobede protiv trojice igrača iz Top 100 – savladao je Kecmanovića, Cenga i Mekdonalda.

Zahvaljujući roditeljima Milanu i Milanki, Aleksandar je odlučio da se bavi tenisom. Pre nego što je postao profesionalac, dobre rezultate je beležio na koledžu.

Kovačevićev otac Milan je Srbin, a majka Milanka je poreklom iz Bosne. Kada je Aleks bio mlađi, porodica je jednom godišnje putovala u Srbiju.

Kada je Kovačević sreo Đokovića na US Openu, porazgovarao je sa 22-strukim grend slem šampionom na srpskom.

- U meču poslednjeg kola kvalifikacija protiv Trungelitija imao sam sedam ili osam meč lopti. Bio je to jedan od najgorih poraza koje sam ikada doživeo. Sutradan, kada sam bio u teretani, Novak mi je rekao da je čuo za moj meč i pitao me da li želim da mu se pridružim fitnesu. Bio sam šokiran. Tada je pokušavao da dođe do kalendarskog grend slema i nije morao da mi posveti svoje vreme. Bilo je to neverovatno iskustvo. Na kraju mi je Novak rekao da imam svetlu budućnost i da treba da treniram sa njim u Srbiji - otkrio je američki teniser.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.