ŽELJAN JE TITULA, ALI I IZUZETNO REALAN: "I dalje mislim da je Novak glavni favorit u Parizu!"
Novak Đoković i Holger Rune, Foto: EPA/Ettore Ferrari

NEMA DILEMU

ŽELJAN JE TITULA, ALI I IZUZETNO REALAN: "I dalje mislim da je Novak glavni favorit u Parizu!"

Holger Rune iza sebe ima odličnu sezonu na šljaci

Objavljeno: 17:53h

Sve smo bliži početku Rolan Garosa. Veliki značaj bi ovaj turnir mogao da ima za Novaka Đokovića, koji će se boriti za rekordnu 23. grend slem titulu.

Neće u Parizu biti njegovog najvećeg rivala, ali hoće mladih igrača spremnih da dokažu da je njihovo vreme došlo. Međutim, i oni su svesni da srpski teniser mora biti prvi favorit.

Holger Rune je imao odličnu sezonu na šljaci. Igrao je finale Monte Karla, osvojio je titulu u Minhenu, a onda je u Rimu pobedio Novaka Đokovića pre nego što je u borbi za trofej izgubio od Danila Medvedeva. Sada kao šesti igrač sveta čeka početak Rolan Garosa, na kojem se nada dobrim rezultatima.

- Kao što mnogi od vas već sada znaju, željan sam titula. Pariz je svakako glavni cilj sezone na šljaci. Mislim da sam imao mečeve koji su mi bili potrebni da bih se što bolje pripremio.

Holger Rune
foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Kada je reč o favoritima u Parizu, mlađani danski teniser nema dilemu:

- I dalje mislim da je Novak glavni favorit. On ima najviše titula, najviše iskustva. Zatim imamo Karlosa Alkarasa. Imamo Medvedeva. Imamo puno momaka. Ali ako moram da izaberem jednog, to je onda Novak. Svakako, turnir će biti otvoreniji jer nema Rafaela Nadala, koji je osvajao titulu 14 puta - zaključio je Rune. Rolan Garos je na programu od 28. maja. Žreb za drugi grend slem je u četvrtak od 14 časova.

BONUS VIDEO:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.