NOVAK NA IVICI SUZA: Đoković se setio važne osobe koja više nije među živima (FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/YOSHUA ARIAS

EMOTIVNO

NOVAK NA IVICI SUZA: Đoković se setio važne osobe koja više nije među živima (FOTO)

Ona je bila prvi Novakov trener, a Đoković je uz nju naučio da drži reket, snažno udara lopticu i pravilno se kreće, ali mu je pomogla i u životnim stvarima

Objavljeno: 16:28h

Legendarna Jelena Genčić imala je veliki uticaj na Novaka Đokovića, a najbolji teniser sveta to ne zaboravlja.

Srpski as je još jednom podsetio koliko je mu je Jelena Genčić pomogla.

- Jelena je videla nešto u meni. Sve sam naučio od nje. Ako sam takav perfekcionista to je zato što je i ona takva bila. Jelena je otkrila Moniku Seleš i naterala me da se zapitam. "Da li želiš koka-kolu? Monika Seleš ne pije koka-kolu. Da li želiš burger? Monika Seleš ne jede brzu hranu..." I slične stvari - otkrio je tokom boravka u Rimu italijanskim novinarima Novak Đoković.

Ona je bila prvi Novakov trener, a Đoković je uz nju naučio da drži reket, snažno udara lopticu i pravilno se kreće, ali mu je pomogla i u životnim stvarima.

Jelena Genčić i Novak Đoković sa peharom Vimbldona
Jelena Genčić i Novak Đoković sa peharom Vimbldonafoto: Printscreen/Youtube

- Ona mi je omogućila da napredujem kao čovek. Pripremila me je za život. Moj zaista holistički pristup životu (humanistički op.a.), obraćanje pažnje na to šta jedem, kako spavam, kako se oporavljam, kako mislim, sve sam to pronašao kod nje.

Ne samo što je Jelena Genčić učila Novaka sportu, imala je i važnu ulogu u njegovom kulturološkom uzdizanju.

- Vodila me je kod nje kući i terala da slušam klasičnu muziku. Mocarta, Baha, Vivaldija... Čitala mi je Puškinove pesme i pokazivala video filmove velikih teniskih šampiona kao što su Agasijev bekend, Samprasov servis, Rafterov i Edbergov volej, Bekerov forhed i skokove. Ali te skokove nikada nisam naučio da radim - bio je iskren Novak Đoković.

Jelena Genčić preminula je 1. juna 2013. u 78. godini u svom domu u Beogradu i za desetak dana biće desetogodišnjica od njene smrti.

Bonus video:

00:48

Novak Đoković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.