HALEP SE NE PREDAJE: Ja sam ŽRTVA!
Simona Halep, Foto: Profimedia

BRANI SE

HALEP SE NE PREDAJE: Ja sam ŽRTVA!

Ova organizacija je potvrdila da je bivša broj jedan optužena za "dalje i odvojeno kršenje Teniskog antidoping programa (TADP), u vezi sa nepravilnostima u njenom biološkom pasošu"

Objavljeno: 15:03h

Rumunska teniserka Simona Halep obratila se javnosti povodom novih optužbi za doping od strane Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA).

Ova organizacija je potvrdila da je bivša broj jedan optužena za "dalje i odvojeno kršenje Teniskog antidoping programa (TADP), u vezi sa nepravilnostima u njenom biološkom pasošu".

Rumunka je pod suspenzijom od oktobra prošle godine kada je utvrđeno da je bila pozitivna na US Openu na zabranjenu supstancu, roksadustat.

Simona je odbacila sve navode nove optužbe i rekla da je nalazi krvi uraćeni od strane nezavisnih stručnjaka, razlikuju od onih koji ima ITIA.

- Od 7. oktobra, kada sam optužena od ITIA pod sumnjom za doping, preživela sam najveću noćnu moru u životu. Ne samo što su moje ime razvlačili po blatu na najgori mogući način, već sam suočena i sa stalnim depoštovanjem od ITIA iz razloga koji ne razumem, da se dokaže moja krivica čak iako nikad nisam ni pomislila da uzmem neku nedozvoljenu supstancu. Dva puta sam pokušala da tražim priliklu da mi se sudi na Međunarodnom tribunalu i ITIA je stalno nalazila razloge za odlaganje - kaže Simona.

Simona Halep
Simona Halepfoto: EPA/Neil Hall

Rumunska teniserka dodaje da želi svima da dokaže da je potpuno nevina u ovom procesu.

- Sada kada je jasno ustanovljeno da sam žrtva kontaminacijne, izmuislili su nekakvu nenromalnu evoluciju u mojoj krvi. Tri svetski poznata ekspeta su studirali moje testove krvi i bili izričito jasni da su moji nalazi potpuno u redu. Osećam se besmpmoćnom pred čitavom tom haragnom i njihovim motivima da me proglase krivom za nešto što nikada nisam uradila.

Ona je podvukla i da se nada da će konačno dobiti priliku pred međunarodnim instancama da dokaže nevinost, da ima puno poverenje u pravosuđe, a zahvalila se svima iz sveta tenisa na ljubavi i podršci u kako je rekla, najtežim trenucima u karijeri.

Bonus video:

00:45

Đoković trenirao sa Međedovićem

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.