GNUSNO IZVREĐAO NOVAKA I SRĐANA ĐOKOVIĆA: "Što naš nacionalni ponos sedi tu, pored tog...?" (FOTO)
Novak Đoković, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

auu

GNUSNO IZVREĐAO NOVAKA I SRĐANA ĐOKOVIĆA: "Što naš nacionalni ponos sedi tu, pored tog...?" (FOTO)

Kontroverzni fudbaler je udario na zemljaka, ali i na Đokoviće

Objavljeno: 12:57h

Novak Đoković se taman odmori od napada zapadnih medija, nekih bivših i sadašnjih kolega, nesmotrenih izjava svog oca, ostavi iza sebe sve zavrzlamu oko (ne)vakcinisanja i deportacije iz Australije, a onda stigne novi napad na njega - ovaj put sa Istoka.

Bivši fudbaler Dinamo Kijeva i reprezentacije Ukrajine, Roman Zozulja (33), odavno se skrasio u Španiji gde sad igra za niželigaša Rajo Mahadaondu, ali glavna preokupacija mu je rat u Ukrajini.

Sem što ga aktivno komentariše svakom prilikom, Zozulja je osnovao Narodnu armiju koja pomaže ukrajinsku vojsku i njihove porodice u Donbasu.

Roman Zozulja
foto: EPA/Juanjo Martin

To ne bi bilo strašno da njegovi stavovi nisu skandalozni. Zozulja je od ranije poznat po veličanju Stepana Bandere, nacističkog vođe iz Ukrajine tokom Drugog svetskog rata, kao i ozloglašenog Azovskog bataljona, a zbog koketiranja sa neonacizmom, navijači Rajo Valjekana su ga prozivali 2019. kada je igrao za Albasete. Meč je prekinut od strane glavnog sudije.

Sada je Roman Zozulja u opširnoj objavi na Instagramu udario na zemljaka, fudbalsku legendu Ukrajine, Andrija Ševčenka, ali i na Novaka Đokovića.

Inače, Ševčenko je sa Zozuljom delio dres Ukrajine od 2010. do 2012. kada se penzionisao pa pet godina bio selektor plavo-žutih. Zozulja je opleo i po njemu i po Noletu i njegovoj porodici.

- Kada ste ambasador Ukrajine, pored snimanja promo videa, imate i odgovornost za reputaciju, ne ličnu, već za celu zemlju. A ako ste pozvani na utakmicu, a pored vas sedi sportista sa iskrenim proruskim stavovima, onda ne možete a priori da se družite s njim i to blaženim pogledom. Neće svesni Ukrajinac da sedne na jedan hektar od ovog sra*ja pored sebe. Pa, zašto naš nacionalni ponos sedi tu?! - počeo je Zozulja na svom instagram profilu uz sliku Đokovića i Ševčenka sa utakmice Milana i intera u Ligi šampiona, pa nastavio:

Roman Zozulja
foto: EPA/Juanjo Martin

- Da li Andrej Ševčenko zna da sedi pored srpskog tenisera Novaka Đokovića? I da su Srbin i njegov otac, blago rečeno, aktivni rusofili? Da li on zna da je Novak Đoković za povratak sportista iz Rusije i Belorusije u međunarodna takmičenja? - pita ukrajinski fudbaler, pa sam odgovara:

- Očigledno je da je znao. Kao što je znao da Abramovič radi u interesu Rusije kada je tražio da mu se ukinu sankcije, jer su bili poslovni partneri do novembra 2022. godine. Kao što je znao da je Infantino potpuno kontrolisan i korumpiran od Rusije kada se slikao sa njim. Kao što je znao da ide u NOK (Nacionalni olimpijski komitet Ukrajine, prim.aut.) koji je pun bivših regionalaca. I izašao iz toga tek nakon što je stekao veliki publicitet.

- Iz nekog razloga, Andrij Nikolajevič (Ševčenko) se tvrdoglavo pretvara da njegovi lični interesi, prijateljstva i sklonosti leže van rata. Kakav situacioni patriotizam. Zahtevamo od celog sveta sankcije i zabranu ruskih sportista na međunarodnim prvenstvima i takmičenjima, a naš ambasador se druži sa glavnim sledbenicima i propagandistima suprotnog gledišta. Da li se posle toga adekvatno percipiramo u svetu?!

- Dugo sam o tome ćutao i čak dozvoljavao da čovek pogreši, ali sada su njegove greške postale sistemske. Jesu li ovo greške?! I ne razumem zašto to odgovara ukrajinskim sportskim novinarima? Po vašem mišljenju, nije na vreme ili postoji neki drugi razlog...? - završio je besni Roman Zozulja.

Bonus video:

00:57

NOVAKA SU BOSANSKE PIRAMIDE LEČILE OD PORAZA Dr Osmanagić otkrio NA KOJI NAČIN su drevna zdanja pomogla najboljem teniseru sveta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.