NASTAVILA SE VRTEŠKA NA ČELU ATP LISTE: Alkaras ponovo preuzeo BROJ 1 od Đokovića, biće prvi nosilac na Garosu!
Sad opet malo ja: Karlos Alkaras i Novak Đoković, Foto: Profimedia

nova smena

NASTAVILA SE VRTEŠKA NA ČELU ATP LISTE: Alkaras ponovo preuzeo BROJ 1 od Đokovića, biće prvi nosilac na Garosu!

To ne menja stvari mnogo Novaku pošto će i kao drugi nosilac izbeći sudar sa njim sve do eventualnog finala, a ako mu žreb bude naklonjen može da dobije lakše rivale

Objavljeno: 08:25h

Novak Đoković više nije prvi teniser sveta. Znalo se da je Karlosu Alkarasu dovoljno da ostvari jednu pobedu na mastersu u Rimu pa da prestigne Srbina na vrhu ATP liste i to se dogodilo.

Đoković u prestonici Italije brani titulu, dakle svih 1000 bodova, dok Španac prošle sezone nije učestvovao i svaki korak napred znači napredak na listi.

Zahvaljujući ovome, Karlito Alkaras će biti prvi nosilac na predstojećem Rolan Garosu. Ali, to ne menja stvari mnogo Novaku pošto će i kao drugi nosilac izbeći sudar sa njim sve do eventualnog finala, a ako mu žreb bude naklonjen može da dobije lakše rivale.

Alkaras sada ima 6.815 bodova, što je 45 više nego prošle nedelje, a Đoković ima 5.865 odnosno 910 manje jer je masters u Rimu već bio gotov u ovo vreme prošle godine, pa su mu ti bodovi obrisani.

ATP lista
foto: Printscreen/atptour.com

Od trećeg pa sve do 12. mesta nije bilo promena. Treći je Danil Medvedev sa 5.375 poena, pa slede Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov, Holger Rune, Janik Siner, Tejlor Fric i Feliks Ože-Alijasim.

Rafael Nadal je pao za jedno mesto i sada je 15, ali mu je veći problem nezgodna povreda kuka zbog koje nije odigrao nijedan turnir na šljaci a pod znakom pitanja mu je i nastup na Frenč openu koji je osvajao fantastičnih 14 puta.

Što se tiče ostalih srpskh tenisera, Miomir Kecmanović je napredovao za jedno mesto i sada je 36. na svetu. Dušan Lajović je zabeležio skok od dve pozicije i 42. je i pored gubtika bodova zbog ispadanja na startu Rima, a Laslo Đere je skočio za sedam mesta na 55.

Jedino je Filip Krajinović doživeo pad, i to veliki, za 16 mesta. Izgubio je 80 poena i sada je 90. igrač sveta.

Bonus video:

00:57

NOVAKA SU BOSANSKE PIRAMIDE LEČILE OD PORAZA Dr Osmanagić otkrio NA KOJI NAČIN su drevna zdanja pomogla najboljem teniseru sveta

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.