"BOLJE NE RECI NIŠTA" - Jelena Đoković se oglasila sa 2 poučna snimka za sve roditelje! (VIDEO)
Jelena Đoković, Foto: Profimedia

"prvo ti"

"BOLJE NE RECI NIŠTA" - Jelena Đoković se oglasila sa 2 poučna snimka za sve roditelje! (VIDEO)

Kao i sa porukama posle prvog zlodela koje je šokiralo Srbiju, supruga Novaka Đokovića je na Instagram storiju podelila više prouka i mišljenja o tragediji i njenom uzroku

Objavljeno: 10:11h
Nedeljko Đukić

Jelena Đoković je reagovala i na drugo masovno ubistvo koje je potreslo Srbiju u razmaku od samo 38 sati.

Nakon masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u novoj katastrofi je mladić U.B (21) kod Mladenovca usmrtio osmoro ljudi i ranio još 13.

Kao i sa porukama posle prvog zlodela koje je šokiralo Srbiju, supruga Novaka Đokovića je na Instagram storiju podelila više prouka i mišljenja o tragediji i njenom uzroku.

Najpre je podelila snimak iz crtanog filma "Bambi" (1942) kojim je htela da sugeriše na važnost valjanog vaspitavanja dece i koliko je bitno da jedna drugu ne povređuju rečima.

U snimku majka zečica podseća sina na savet oca:

- Ako ne možeš da kažeš nešto lepo, bolje ne reci ništa (ćuti).

Jelena Đoković
foto: Printscreen/Instagram/jelenadjokovicndf

Jelena Đoković je zatim podelila brojeve telefona za besplatnu psihološku pomoć, ali i vrlo poučan video sa jednog profila na Instagramu sa sledećim opisom koje možete pogledati i pročitati u nastavku:

- Molim svakog roditelja da pogleda ovaj video. Ne mora da čita dalje. Prvo TI. Pa sredina. Jako jako je teško biti roditelj... želudac mi se zgrči na pomisao da za 2 godine kreće u školu, i kažem sebi, uživaj, ima još vremena. Oduvijek mi je najmanje bilo frka zbog ocjena, i jedinica je za đaka, i ništa nije nepopravljivo. Frka mi je kako će da se uklopi, hoće li biti predmet ismijavanja, maltretiranja verbalnog/fizičkog, frka mi je da li će to podijeliti sa mnom, ili će trpjeti, frka mi je i kad podijeli kako tome stati na kraj? Meni je frka zbog budućnosti, a nekome je to sadašnjost.

- Uvijek tražimo krivce u drugima, pa Zadruga, pa Amerika, pa sistem... istina, sve to utiče, ali ti u svojoj kući makar stvaraš svoj sistem. Pitaš dijete od malih nogu kako je provelo dan, da li se lijepo družilo, da li su se drugari lijepo družili, šta su novo radili, jesu li nešto crtali, napravili, stvaraš taj neki odnos da dijete osjeća da može sve da ti ispriča. Paziš koji sadržaj gleda na TV-u, evo sada možeš i svoj izbor kanala da napraviš, ostale da blokiraš, pratiš šta priča i kako se ponaša od malih nogu na igralištu pa ukazuješ na greške, vrijeme je takvo, ne možeš ga diskriminisat i zaštiti od interneta, ali možeš da pratiš na koji način ga koristi i šta gleda, pa eliminišeš te kanale.

- I vrlo je vjerovatno da ćeš opet negde kiksirati, i pitati se gde si pogriješio. Ali daj da makar to bude sitni tinejdžerski bunt, svi smo ih imali, a ne potreba da nekog na bilo koji način povrijediš - piše u opisu videa koji je podelila Jelena Đoković.

Bonus video:

00:40

Real dočekan zvižducima

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.