ZA RODIKA JE ĐOKOVIĆ GOAT, ALI... Alkaras je u OVOME već nadmašio i njega i Federera i Nadala!
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer/Karlos Alkaras, Foto: EPA/Andy Rain, EPA/Juan Ignacio Roncoroni

preterao

ZA RODIKA JE ĐOKOVIĆ GOAT, ALI... Alkaras je u OVOME već nadmašio i njega i Federera i Nadala!

Karlos Alkaras je danas napunio 20 godina, mnogi ga vide i kao prvog favorita za osvajanje Rolan Garosa, a pre Frenč opena bi mogao da opet uzme mesto broj jedan na ATP listi od Novaka

Objavljeno: 12:01h

Bivši prvi teniser sveta, Endi Rodik, poslednjih sezona je često otvoreno hvalio Novaka Đokovića, i čak iskazivao divljenje prema Srbinu s kojim je imao nesuglasica tokom karijere - jednom ga optuživši da namerno predaje mečeve zbog navodnih povreda kada vidi da nema šanse da pobedi u njima.

Sada je Amerikanac uporedio Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala sa novom teniskom zvezdom koju svi vide kao legitimnog naslednika "Velike trojke".

U pitanju je Karlos Alkaras koji je ovog petka napunio 20 godina. Više nije tinejdžer, a odavno igra kao vrhunski as. Danas će se mladi Španac od 16 časova boriti sa Bornom Ćorićem za ulazak u finale mastersa u Madridu, gde brani titulu.

Karlos Alkaras
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Karlita mnogi vide i kao prvog favorita za osvajanje Rolan Garosa, a pre Frenč opena bi mogao da opet uzme mesto broj jedan na ATP listi od Novaka, ako uopšte ode na masters u Rim.

- Đoković će ostati upamćen kao najbolji u istoriji. Karlos je sa 19 bolji nego što je Novak bio u tim godinama. Od 28 godine pa nadalje, Novak je bolji od bilo koga - podsetio je Rodik da je Nole 15 od 22 mejdžora osvojio od 2015. godine, pa se vratio na Alkarasa.

Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: EPA/Andy Rain

- On je najkompletniji 19-godišnjak kog sam ikad video. Nadal nije bio sjajan na svim podlogama dok nije imao 20-22 godine, Federer je prvi slem uzeo sa 21. Alkaras nema slabosti - zaključio je Rodik.

Rafa Nadal jeste prvi Vimbldon osvojio sa 22 godine, ali je do tog trenutka već imao četiri trofeja Rolan Garosa. Alkaras zasad ima Ju-Es open osvojen prošle sezone i teško da se može reći da je sjajan na svim podlogama, naročito ne na travi.

Đoković je prvu grend slem titulu osvojio sa 20 godina i osam meseci - Australijan open 2008.

Bonus video:

00:45

Đoković trenirao sa Međedovićem

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.