"PRAVI TENIS SE IGRA NA ŠLJACI!" Za Medvedeva je Đoković GOAT, ali njegov zemljak bira Nadala?
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Profimedia

opa

"PRAVI TENIS SE IGRA NA ŠLJACI!" Za Medvedeva je Đoković GOAT, ali njegov zemljak bira Nadala?

To je podloga koja zahteva od vas da stalno razmišljate, da budete spremni na duga i intenzivna nadigravanja, da imate fizički i mentalni napor, da budete inteligentni - objašnjava Rus

Objavljeno:

Novak Đoković i Rafael Nadal ne igraju na mastersu u Madridu, ali se opet priča o njima više nego o mladim "lavovima", 19-godišnjem Karlosu Alkarasu i Holgeru Runeu koji su dominirali na teniskim terenima prethodnih nedelja.

Jedini su se u raspodelu velikih trofeja između njih dvojice uključili Rusi - Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

I dok Medvedev smatra da je Đoković "verovatno najbolji teniser u istoriji", Rubljov izgleda ima drugačije mišljenje.

Danil Medvedev, Novak Đoković
foto: Karim SAHIB / AFP / Profimedia

Andrej (25) je nedavno u Monte Karlu osvojio svoj prvi masters trofej, pa stigao do finala Srpska opena gde ga je porazio Dušan Lajović. Sada ga, naročito u odsustvu Rafe i Novaka, mnogi vide kao jednog od favorita u prestonici Španije.

- Teško je vezati dve uzastopne masters titule. Kada toliko godina čekate da osvojite prvu, bilo bi malo nerealno da vežem dve. Ali, pokušaću da uradim ono što je do mene - rekao je Rubljov i dodao:

Andrej Rubljov
foto: Starsport©

- Pravi tenis se igra na šljaci jer je to podloga koja zahteva od vas da stalno razmišljate, da budete spremni na duga i intenzivna nadigravanja, da imate fizički i mentalni napor, da budete inteligentni. Na tvrdoj podlozi sve je do improvizacije jer nemate mnogo vremena za razmišljanje.

Nema šta, šljaka jeste najzahtevnija i donosi najatraktivnije poene i duga nadigravanja, a pošto toliko ceni uspeh na njoj, Rubljov verovatno kao teniskog GoaT-a vidi Nadala.

"Kralj šljake" je čak 14 puta osvojio Rolan Garos, a drži rekorde i na skoro svim šljakastim terenima. I ko zna koliko bi imao grend slemova da postoje dva na šljaci, kao na betonu...

Rafael Nadal
foto: EPA/Martin Divisek

Sa druge strane, ne čudi mišljenje Medvedeva koji nikad nije bio posebno dobar na zemljanoj podlozi i jednom je čak rekao da je mrzi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.