NOVAK ĐOKOVIĆ BAŠ VOLI RIZIK: Srbin OBELODANIO čime će se baviti kada završi karijeru! (FOTO/VIDEO)
Novak Đoković, Foto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

može mu se!

NOVAK ĐOKOVIĆ BAŠ VOLI RIZIK: Srbin OBELODANIO čime će se baviti kada završi karijeru! (FOTO/VIDEO)

Srpski as otkrio planove za budućnost

Objavljeno:

Drugi teniser sveta Novak Đoković još uvek ne razmišlja o povlačenju iz "belog sporta", ali već ima jasne planove za budućnost kada se bude penzionisao.

Tako će krenuti stopama mnogih slavnih sportista koji su se otisnuli u preduzetničke vode, a najuspešniji među njima su Šekil O Nil, kao i Novakova koleginica Serena Vilijams.

Đoković je bio gost novinarke Beki Andreson, a povod je bio dvadesetogodišnjica njegovog igranja u Dubaiju gde je doživeo neke od najlepših momenata svoje karijere.

Tokom razgovora je otkrio svoje planove i kako želi upravo u Dubaiju da otvori nova poslovna polja.

Srpski as je govorio o svom interesovanju za posao rizičnog kapitala i osnivanju fonda. Đoković sebe smatra relativno novim u ovoj oblasti, iako kaže da ulaže više od 10 godina.

- Veoma sam uzbuđen da pričam o sebi, svom putovanju, svojoj fondaciji i sektorima i oblastima od interesa za investiranje koje je sledeća faza mog života - rekao je Đoković.

Srbin želi da investira u start-apove jer uživa u procesu izgradnje nečega iz temelja.

- Naučio sam mnogo lekcija iz tog iskustva, i volim uzbuđenje da napravim nešto od nule i da to zaista radim od početka.

Novak je dodao da favorizuje start-apove jer može da napravi paralelu sa svojim životom.

- Mogu da povučem paralelu sa svojim životom i svojom karijerom sa ovim procesom izgradnje pojedinca, vozila ili biznisa ili projekta, uzimajući u obzir sve korake, a zatim videti kako se to ostvaruje je nešto zaista uzbudljivo.

U nastavku razgovora, Novak Đoković je rekao da će primarna baza za njegovo finansiranje biti Dubai.

On je sastavio poslovni tim koji se bavio ulaganjem u UAE.

- Dok razgovaramo, moj poslovni tim želi da razmotri različite lokacije za uspostavljanje VC fonda, kao što sam rekao, a Dubai je verovatno prioritet u tome. Razgovaramo o Dubaiju i koliko je to važno za mene kao tenisera.

Zašto Đoković želi da gradi u Dubaiju?

- Koristio sam Dubai kao bazu za obuku, kao kamp za obuku. Koristio sam Dubai kao turističku destinaciju. Sada želim da istražim mogućnost da Dubai bude mesto poslovnih investicija - rekao je Nole.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.