DŽABE SMO SE UZDALI U MEDVEDEVA: Alkaras PREGAZIO Rusa, uzeo masters titulu i vratio BROJ 1 od Đokovića!
Karlos Alkaras sa peharom Indijan Velsa ispred Danila Medvedeva i direktora turnira Tomija Hasa, Foto: EPA/ John G. Mabanglo

masters u indijan velsu

DŽABE SMO SE UZDALI U MEDVEDEVA: Alkaras PREGAZIO Rusa, uzeo masters titulu i vratio BROJ 1 od Đokovića!

Karlito Alkaras nije dozvolio nijednu brejk priliku Medvedevu kome je prekinuo niz od 19 pobeda, a ujedno je ponovio podvig Rafaela Nadala

Objavljeno: 07:12h

Španski teniser Karlos Alkaras osvojio je masters u Indijan Velsu, poznat i kao "peti grend slem", pobedivši u finalu Rusa Danila Medvedeva mnogo lakše nego što se očekivalo - 6:3, 6.2.

Alkaras je na taj način prekinuo niz Medvedeva od 19 pobeda, ali se i vratio na mesto broj jedan na ATP listi, preuzevši ga od Novaka Đokovića koji iz poznatih razloga ne može da nastupa u SAD do 11. maja.

Karlito je odigrao besprekorno po povratku od druge povrede koja ga je zadesila u finalu Rio de Žaneira, i nije dao šansu Danilu. I doslovno, jer mu nije dozvolio nijednu brejk priliku.

Prethodno je zbog ozbiljnije povrede propustio Australijan open, ali se vratio trijumflano u Buenos Airesu, pa stigao do finala Rija.

Ujedno, Španac je postao prvi teniser koji je osvojio Indijan Vels a da nije izgubio nijedan set u šest mečeva, posle starijeg zemljaka, Rafaela Nadala. Rodžer Federer je 2017. uradio isto, ali u pet mečeva.

- Ostvario mi se san, ponovo. Biti ispred tako sjajnih igrača kakav je Novak, sjajan je osećaj. Ovo je bio savršen turnir - rekao je Alkaras.

- Ovo mi mnogo znači. Vratiti prvo mesto, to je ludo. Posebno mi znači to što sam ovde osvojio turnir, volim ovaj turnir. Zaista uživam ovde i od prvog dana osećam ljubav i podršku. Neverovatno je na ovakav način igrati ovde 10 dana - naveo je Španac.

Ovo mu je treća masters titula u karijeri, posle Madrida i Majamija gde naredne dve nedelje brani trofej.

- Zaista verujem u svaki udarac, ako promašim, ne smeta mi. Napredovao sam u smislu da nisam pod pritiskom, opušten sam. Zbog toga pokazujem sjajan nivo igre, ne osećam pritisak, uživam i igram opušteno - dodao je Alkaras.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.