UKRAJINKA ODBILA DA SE RUKUJE SA RUSKINJOM: Đokovićevi navijači je ne podnose zbog komentara o Srđanovom potezu!
Marta Kostjuk, Foto: EPA/Martin Divisek

ratuje na svoj način

UKRAJINKA ODBILA DA SE RUKUJE SA RUSKINJOM: Đokovićevi navijači je ne podnose zbog komentara o Srđanovom potezu!

Želim da posvetim ovu titulu Ukrajini i svim ljudima koji se bore i umiru upravo sada - rekla je 20-godišnja Kostjuk

Objavljeno:

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (20) osvojila je turnir u Ostinu (Teksas, SAD čime je došla do svoje prve WTA titule.

Kostjuk je 40. teniserka sveta, a u finalu je savldala Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6:3, 7:5.

Kostjuk je posle pobede odbila da se rukuje Gračevom, kao i tradicionalno slikanje sa finalistkinjom iz prostog razloga što je ova - Ruskinja.

Kontroverzna Ukrajinka je titulu posvetila zemljacima koji se bore u ratu.

- Budući da sam u poziciji u kojoj se trenutno nalazim, izuzetno je posebno osvojiti ovu titulu. Želim da posvetim ovu titulu Ukrajini i svim ljudima koji se bore i umiru upravo sada - rekla je 20-godišnja Kostjuk.

Kostjuk je najglasnija teniserka u vezi sa odlukom da li da se ruskim i beloruskim igračima dozvoli da nastave da igraju na ATP i WTA turnirima nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Ukrajinka je često kritikovala tenisere iz "dve agresorske zemlje" što nisu javno osudili rat, ali i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala kada su izneli stav da tenisere ne treba kažnjavati za ono što se dešava u politici.

Marta Kostjuk
foto: instagram/kostyukmarta

- Pogledajte šta je Rafa rekao, pogledajte šta je Novak rekao. Kako mislite da dobijete podršku od Tura kada top 3 teniseri govore ovakve stvari? - izjavila je Kostjuk tada.

Kada se Srđan Đoković u Melburnu u januaru slikao sa navijačima koji su nosili ruske zastave sa likom Vladimira Putina i simbolom "Z", Kostjuk je birala reči jer se bojala da ne budu istrgnute iz konteksta.

- Stavljate me u situaciju gde moram da podnesem preveliku odgovornost... Ne znam kakva su pravila, ne znam šta je dozvoljeno na turniru, ali ovakve stvari ne mogu da se ne primete. Nije bitno ko je u pitanju, nikome takve stvari ne smeju da se dozvole i to me je vrlo pogodilo. Šta god ja rekla, mrzeće me do kraja života, posebno veoma agresivni navijači Novaka Đokovića. Ljudi već znaju da su ne svi, ali mnogo Novakovih navijača je vrlo agresivno i znam to jer sam i sama iskusila.

Martja Kostjuk
foto: EPA

Inače, mlada teniserka iz Ukrajine je dospela u centar pažnje pre nekoliko meseci kada je odbila da se rukuje i sa beloruskom teniserkom Viktorijom Azarenkom.

- Viktorija Azarenka je u Savetu i donosi odluke oko poena na Vimbldonu, na kom ni ne učestvuje (jer je suspendovana). Kažu da ona nema lične koristi u donošenju odluka. Sama činjenica da je ona prisutna na tim sastancima, da radi šta god da radi... To je smešno - istakla je Marta Kostjuk.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.