VAVRINKA IZDAO VELIKOG PRIJATELJA! Švajcarac nema dilemu ko će biti teniski GOAT!
Đoković i Vavrinka, Foto: Profimedia

potpuno neočekivano!

VAVRINKA IZDAO VELIKOG PRIJATELJA! Švajcarac nema dilemu ko će biti teniski GOAT!

"Nemam problem da kažem šta mislim"

Objavljeno:

Švajcarski teniser Sten Vavrinka izneo je mišljenje o GOAT trci koja se vodi između Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Švajcarac je "otpao" jer se penzionisao krajem prošle godine, dok će Srbin i Španac nastaviti poteru za Grend slem titulama.

Vavrinka je najpre prokomentarisao svakog ponaosob od trojice najvećih.

- Oni su razičite ličnosti i igrači. Ako pričamo samo o igri, za mene je Rodžer Federer sinonim za talenat, lakoću, dodir. Rafael Nadal je snaga, moć, a Novak Đoković pomalo savršen - rekao je Vavrinka i dodao:

Sten Vavrinka
Sten Vavrinkafoto: EPA/Koen Suyk

- Istina je da kad igrate protiv Rafe u finalu Rolan Garosa, to je jedan od najtežih izazova u odnosu na ono što sam mogao da iskusim u karijeri. Novak je najbolji igrač trenutno i to je dokazao po tome šta je sve uradio tokom 20 godina.

Federer je završio karijeru, dok su Đoković i Nadal i dalje u vrhu svetskog tenisa.

- Oborili su sve rekorde. Sve su uzeli i ’pojeli’. To su najveći igrači u istoriji. Bilo je nekoliko generacija koje su lomile zube protiv njih. Mislim da će ovi koji sada dolaze malo po malo zavladati. To je neizbežno i to će se dogoditi nakon nekog vremena. Ali govorimo o najvećim igračima u istoriji igre. Ne govorimo samo o sjajnim igračima. Nemam problem da kažem šta mislim. Sve zavisi od toga šta se gleda. Teško je govoriti o sportistima koji još uvek igraju. Uvek je bolje napraviti listu kada igrači završe karijere - istakao je Vavrinka.

Vavrinka i Federer
Vavrinka i Federerfoto: EPA/Yoan Valat

Ipak, Vavrinka, koji je Rodžerov veliki prijatelj, na kraju je kazao da je uveren, ako se gledaju rezultati i pobede, da će Novak biti taj koji će trku završiti ispred Nadala i Federera.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.