PROPEVAO PEPE IMAS, OTKRIO ŠTA JE SVE RADIO SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Ovo se dosad NIJE ZNALO!
Pepe Imas/Novak Đoković, Foto: Profimedia

samo ljubav

PROPEVAO PEPE IMAS, OTKRIO ŠTA JE SVE RADIO SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Ovo se dosad NIJE ZNALO!

Imas je čovek koga su mnogi nazivali "lažnim guruom" i optuživali ga kad god bi Đoković prolazio kroz neuspešniji period, a malo ga je ko pominjao kada su stvari za Noleta išle "kao po loju"

Objavljeno:

Nekadašnji saradnik Novaka Đokovića, Pepe Imas, otkrio je za špansku Marku da li je bio u kontaku sa najboljim teniserom sveta nakon njegovog osvajanja Australijan opena, čime se vratio na mesto broj 1 na ATP listi.

Njih dvojica su se čuli posle Novakovog povratka na tron u Melburnu.

- Poslao sam mu poruku i rekao mu da ga volim. Trofej je sjajna stvar, ali ono što nas je on naučio je mnogo sjajnije, a to je taj momenat emocija i ljubavi. U tom zagrljaju sa porodicom je pokazao da je ljudsko biće, a ne hladna mašina. Nije tu u momentu njegovog dolaska u boks bilo toliko euforije koliko osećanja svesnosti, empatije i ljubavi - kazao je Imas.

On je podsetio koliko je težak period za Novakom i da to može da prevaziđe samo mentalno jaka osoba.

- Zamislite samo vi, kao ljudsko biće, da ne možete da igrate nešto što obožavate. Sa druge strane, na ljudskom nivou, kroz ono što je on prošao i osude koje je dobio, bilo je teško. Dobio je veliko suđenje. Svakako, najteža godina za Novaka, bez pogovora, emotivno i lično - pričap je Pepe misleći na burnu 2022.

Zatim, Španac je otkrio na šta se svodila saradnja sa Đokovićem i na čemu se radilo.

- Pretežno smo u kući, mirno i tiho pričamo, bitno je da on može da se izrazi. Da budem jasan, nisam neko ko zna više od njega i ko mora da ga uči, nisam mu davao ni savete. Ja sam samo ljudsko biće koje je u procesu rasta, a kada imam dovoljno, delim sa ostalima. To je i on želeo - naglasio je Imas koga su mnogi nazivali "guruom" i optuživali ga kad god bi Đoković prolazio kroz neuspešniji period, a malo ga je ko pominjao kada su stvari za Noleta išle "kao po loju".

Pepe Imaz, Novak Đoković
foto: Fonet / Beta

Njih dvojica su ranije često vodili poverljive razgovore, Novak je sa Imasom delio frustracije, misli i osećanja. Svaki put bi razgovor završavao zagrljajem.

- Nikad ja nisam bio neko ko je uticao na njegov tenis, a kamoli život. Želeo bih da se zna, da ja nisam neko ko zna više i da ga učim nekim stvarima. Niti sam ja neko ko mu daje savete. Mi razmenjujemo mišljenja, i to na obostrano zadovoljstvo. Iako ljudi širom sveta imaju totalno drugačiju percepciju naših odnosa. Ja sam obično ljudsko biće, isto kao što je i Novak.

Pepe ima školu "Ljubav i mir" u koji i danas drži razna predavanja.

- Novak je tip čoveka koji stalno želi da napraduje, i to je jedna od najvećih karakteristika Đokovića. I to ne samo u tenisu, već da se razvija i što se tiče života i zbog toga je on tako velika ličnost - istakao je Španac koji je poseban uticaj imao na Novakovog brata Marka.

Pepe Imaz, Marko Đoković
foto: Profimedia

Filozofija Španca, u kojoj ima mesta i za pojmove kakvi su telepatija i levitacija, nije se nimalo dopala Đokovićevom bivšem treneru Borisu Bekeru sa kojim je zbog toga došlo do razlaza. Nemac je govorio kako u tenisu "moraš biti egoista, jer 24 časa, sedam dana u nedelji, sve zavisi od tebe".

- Novak mora da kaže da li te dve stvari mogu da idu jedna sa drugom. Naučeni smo da budemo egoisti, ali to vodi u depresiju, vodi ka stresu. Moj je stav da moraš da radiš stvari koje neće hraniti čudovište koje se zove ego - rekao je Imas, koji je naglasio da nikada nije imao nijedan problem sa Bekerom, za kog je rekao da je "fantastično ljudsko biće".

(Espreso/Marka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.