"MA KOLIKO DA RAFA I NOVAK IMAJU TITULA, RODŽER ĆE BITI ONAJ..." - Austrijanac se ne miri s brojkama!
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, Foto: EPA/Andy Rain

HMM...

"MA KOLIKO DA RAFA I NOVAK IMAJU TITULA, RODŽER ĆE BITI ONAJ..." - Austrijanac se ne miri s brojkama!

Svi treba da mu budemo zahvalni - smatra Dominik Tim

Objavljeno:

Dok mnogi raspravljaju da li će Rafael Nadal moći da održi korak sa Novakom Đokovićem u trci za najboljeg tenisera svih vremena, austrijski teniser Dominik Tim prednost u razgovorima za teniskog GOAT-a daje, onom koji je praktično otpao iz "jednačine" - Rodžeru Federeru.

Nekada treći teniser sveta se ne obazire na broj titula već "uticaj na tenis".

- Mislim li da tenis možda nema najvećeg u istoriji, kao, na primer, košarka. Da li je moguće da Novak ili Rafa budu rezultatski najuspešniji, a Rodžer najuticajniji i najznačajniji za sam sport? - zapitao se Tim pa sam odgovorio:

Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal
foto: AP

- Da, definitivno je moguće. Bez obzira koliko će Rafa, Novak ili bilo ko drugi imati pobeda u budućnosti. Rodžer će uvek biti onaj koji je najviše uticao na tenis.

Potom je dodatno obrazložio svoj stav.

- Mislim da je Federer uticao na svaki sport zbog svog karaktera, svoje posebne aure. Mislim da je podigao tenis na viši nivo i da su svi imali korist od toga. Svi treba da mu budemo zahvalni - zaključio je Tim, mada nije definitvno rekao da ovo čini Švajcarca najboljim svih vremena.

Dominik Tim
foto: Profimedia

Tim na svom kontu ima jednu grend slem titulu sa Ju-Es opena 2020. godine, kada je Đoković diskvalifikovan, a Federer i Nadal nisu igrali. Trenutno je 96. na ATP listi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.