OVO ĆE ZABOLETI NADALA: Velike reči o Novaku dolaze odakle se nismo nadali - nije dozvolio da mu zatruju krv i dušu
Novak Đoković, Foto: EPA/JOEL CARRETT

kapa dole!

OVO ĆE ZABOLETI NADALA: Velike reči o Novaku dolaze odakle se nismo nadali - nije dozvolio da mu zatruju krv i dušu

Sjajan tekst španskog autora će obići planetu

Objavljeno: 19:20h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je i dalje glavna tema u svetu sporta nakon što je podigao 10. titulu na Australijan Openu, a to je ujedno 22. Grend slem, izjednačujuća sa Rafaelom Nadalom.

Upravo iz Španije stiže jedan od najinspirativnijih tekstova posvećenih srpskom šampionu.

Čuveni španski pisac Huan Manuel de Prada nije štedeo pohvale na Novakov račun, a mnogi će se pronaći u u ovom tekstu.

Tekst nosi naslov "No-Vac No-Covid" i opisuje emocionalni rolerkoster koji je doživeo Srbin u proteklih godinu dana.

Novak Đoković
foto: EPA/ JAMES ROSS

- Godinu dana nakon što je postao legenda, Novak Đoković (No-Vac No-Covid za prijatelje) postao je najuspešniji teniser u istoriji. Uradio je to u Australiji, da bi božja pravda lepše zasijala. A kao šlag na tortu, na tribinama je bio genocidni filantrop Bil Gejts. Đoković, koji je preuzeo ulogu univerzalnog žrtvenog jarca pred pokornom kukavičkom generacijom, nagrađen je za svu patnju koju je doživeo - piše Prada i dodaje:

- Nakon nadmoćne pobede, pokazao je na glavu, srce i m*uda, podigao je pogled ka nebu i zahvalio se Bogu. Zatim se zagrlio sa prijateljima i porodicom i rasplakao se. Ali Đoković nije imitirao one "peglače gaćica" koji pred kamerama plaču za svako sr*nje, već je izbegavao kamere, kako ga ne bi snimili dok plače. U tom vapaju predstavljeni smo svi mi koji smo pretrpeli progon i maltretiranje u poslednjih nekoliko godina - svi mi koji smo stigmatizovani od strane medija, maltretirani od strane vladara i gledani sa sumnjom od strane prijatelja i porodice. Hvala ti za svaku tvoju dragocenu suzu, Nole. Nijedna nije slučajno prolivena.

Nastavio je sa hvalospevima.

Novak Đoković
foto: EPA/FAZRY ISMAIL

- Svaki ljubitelj tenisa zna da nikada nije postojao igrač sa takvim udarcima i takvim "mačijim" instinktom kao što je Đoković. Da se savlada tako žestok udarac kakav je zadobio pre godinu dana u Australiji, da ne dozvoli da ga udavi očaj ili bes, potrebna je snaga (glava), velikodušnost (srce) i hrabrost (m*da). Đoković se nije suočio samo sa rivalima, već i sa neprijateljskim spletom okolnosti koji su mogli biti prevaziđeni samo uz Božju pomoć. Bez sumnje mu je pomogao karakter koji je iskovan u strašnom detinjstvu, ali najveća pomoć došla je odozgo. Đoković to dobro zna, a znamo i mi koji smo plakali sa njim- napisao je Španac i zaključio:

- Iznenađujuće je to što se masa ne zapita kako to teniser od 35 godina pobeđuje bez izgubljenog seta 10-15 godina mlađe od sebe. To je isti razlog zbog kojeg proklet debeo čovek poput mene piše bolje od svih sistemskih pisaca u Španiji. Nismo dozvolili da nam se zatruje krv i duša, a Bog koji vidi u mraku nas nagrađuje.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.