RUSKI AKTIVISTA OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: Srđan Đoković je samo deo VELIKOG "DESANTA" - sve je bilo planirano?
Srđan Đoković, Foto: Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages, Društvene mreže

NEVEROVATNO!

RUSKI AKTIVISTA OTKRIO ŠOKANTNE DETALJE: Srđan Đoković je samo deo VELIKOG "DESANTA" - sve je bilo planirano?

Sada je jasno kako je došlo do "ispada" Srđana Đokovića

Objavljeno: 21:53h

Kao što se i pretpostavljalo, otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan je iskorišćen u propagadne svrhe u Melburnu.

Naime, australijski mediji i tamošnja čitava javnost je osudila to što se Srđan Đoković fotografisao sa ruskim navijačima koji su nosili zastavu te države sa likom Vladimira Putina.

Kako piše "Dejli mejl" sve je bilo izrežirano, što je potvrdio jedan od ruskih aktivista Simeon Boikov.

Proruski onlajn komentator kojeg traži australijska policija proglasio je "pobedu" jer se uspešno infiltrirao na Australijan open i promovisao invaziju svoje nacije na Ukrajinu tokom mečeva u kojima je učestvovao šampion Novak Đoković.

"Australijski kozak" Simeon Boikov dobio je nalog za hapšenje u sredu nakon što se nije pojavio na sudu u nedelju i tražio utočište u ruskom konzulatu u Sidneju.

On se suočava sa optužbom za napad nanošenjem telesnih povreda nakon incidenta sa 76-godišnjim muškarcem na mitingu podrške Ukrajini u decembru u Gradskoj kući u Sidneju.

Tokom finala Australijan Opena, Bojkov je objavio video na Jutjubu na kojem se vidi kako se pojavljuje u jednoj ruskoj televizijskoj emisiji tokom polufinala Novaka Đokovića protiv Amerikanca Tomija Pola u petak uveče.

U video snimku, Bojkov je odneo pobedu na ruskim protestima u Melburn parku i rekao da Đokovićev otac Srđan zaslužuje "čast i slavu" što je podržao njihovu stvar na grend slemu.

Ruske i beloruske zastave su bile zabranjene na Otvorenom prvenstvu Australije zbog sukoba u Ukrajini, ali je bilo incidenata koji su uključivali unošenje zastava u Melburn park i demonstrante koji su iskazivali podršku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i invaziji Ukrajine.

Jedan ruski navijač izbačen je iz Rod Lejver arene jer je nosio majicu sa ruskim ultranacionalističkim ratnim simbolom 'Z', a zbog neopreznog poteza, Đoković nije imao podršku oca u finalu sa Stefanosom Cicipasom.

Bojkov je u nedelju objavio video na kojem se pojavljuje u ruskim vestima i izjavljuje da su ruski demonstranti izneli pobedu zbog svojih napora tokom Australijan opena.

- Dakle, možemo reći da su ciljevi i zadaci ruske zajednice ostvareni - rekao je on.

- Pokazali smo ruski duh. Pokazali smo da se ne možemo zaustaviti. Nemoguće nas ućutkati. Nikada nećemo sakriti naše državne simbole, našu nacionalnu zastavu, vizuelnu podršku Donjeckoj Narodnoj Republici. Donjecka Narodna Republika je nepriznata republika Rusije u okupiranim delovima Donjecke oblasti na istoku Ukrajine protiv koje se bore i ruske i ukrajinske oružane snage.

Srđan Đoković, Novak Đoković
foto: EPA-EFE/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT, Antonio Ahel, Starsport©

Voditelj emisije je potom pohvalio Bojkova i ruske demonstrante u Australiji koji su delovali tokom grend slema.

- Vi ste sjajni momci, veoma smo ponosni. Pobeda će biti naša - rekao je on. Bojkov je takođe rekao u intervjuu da su ruske zastave i simbol Z bili proračunati pokret usmeren na Australijan open.

- Definitivno smo morali da isplaniramo tako malu, lokalnu, specijalnu operaciju, samo za inat neprijateljima - rekao je on.

- Na kraju je ova situacija dostigla vrhunac kada su zapadna štampa sa ambasadorom Ukrajine zajedno izvršili pritisak na oca Novaka Đokovića i tražili njegovu deportaciju iz zemlje - rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.