AUSTRALIJANCI SE SAD BAVE ĐOKOVIĆEVIM "ČAROBNIM" NAPITKOM: Rešili su "misteriju"...
Novak Đoković, Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

MILJAN ČAROBNJAK

AUSTRALIJANCI SE SAD BAVE ĐOKOVIĆEVIM "ČAROBNIM" NAPITKOM: Rešili su "misteriju"...

Zašto ne može na terenu sam da smućka ili zašto neko iz njegovog tima ne napravi napitak sa suplementima pre meča, pita se "Herald Sun"

Objavljeno:

Najpoznatiji australijski list "Herald Sun" bavio se najvećom misterijom Australijan opena, kako oni kažu.

Iz ovog lista se pitaju koja je sadržina flašice koju Novak Đoković dobija na svakom meču od svog fizioterapeuta Miljana Amanovića.

Novak je napitak dobio i u meču protiv Andreja Rubljova u četvrtfinalu, u sredu, i to posle samo tri odigrana gema.

Kako kaže Krejg O'Šonesi, nekadašnji član Đokovićevog tima, sve je u okviru pravila sporta. Za flašu je bila prikačena i ceduljica, koju je Novaku na terenu predao ATP supervizor Džeri Armstrong.

Zašto ne može na terenu sam da smućka ili zašto neko iz njegovog tima ne napravi napitak sa suplementima pre meča, pita se "Herald Sun".

Poznato je da je koučing od nedavno dozvoljen, u slučaju da se igrač nalazi na istoj strani na kojem je smešten njegov boks. Ali šta se dešava kada je u pitanju ovakva dostava u toku meča, odnosno pauzi između gemova?

Novak Đoković
foto: Jason Heidrich / Icon Sportswire / Profimedia

Supervizori i sudije to dozvoljavaju jer je jednostavno sve neverbalno i ne ometa igru.

Spomenuti O’Šonesi tvrdi da oni koji Novakovu "dostavu" usred meča smatraju sumnjivom jednostavno ne razumeju pravila.

- Igrači na teren sa sobom nose razne stvari, torbu, rekete itd. I u velikom broju slučajeva ne znaju šta će se dogoditi. Oni ne znaju koji su im elektroliti potrebni. To je normalno i u skladu sa pravilima. Od dana do dana, trenerski tim, posebno fizio, normalno je da mu napravi - kaže O'Šonesi i dodaje:

Novak Đoković
foto: Printscreen/Eurosport

- Ako niste upoznati sa funkcionisanjem tenisa iznutra, može vam izgledati malo sumnjivo, ali uopšte nije sumnjivo. Bukvalno nula posto sumnji u fizioterapeuta kada napravi piće i preda ga. To se stalno dešava. Ovo ne važi samo za Novaka, nije ništa ispod ruke.

"Herald Sun" zaključuje da ova misterija nije novost i Đoković je još na Vimbldonu, ali i ranije, pričao o "čarobnom napitku" i namerno bio misteriozan nakon što se na društvenim mrežama povela debata zašto mu se napitak priprema skriveno od očiju drugih.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.