EVO U KAKVOM STANJU JE NOVAK ĐOKOVIĆ, SAM JE OTKRIO: Nema previše IZBORA, poznata je SITUACIJA!
Novak Đoković, Foto: Dovgan/UK Sports Pics / Sipa Press / Profimedia

ovo ne želimo da čujemo

EVO U KAKVOM STANJU JE NOVAK ĐOKOVIĆ, SAM JE OTKRIO: Nema previše IZBORA, poznata je SITUACIJA!

Jasno je da će srpski as biti van terena sve dok može

Objavljeno: 14:18h

Novak Đoković sada ima većeg rivala u samom sebi nego u bilo kom drugom ko može da mu se pojavi sa druge strane mreže.

Đoković je posle prave drame uspeo da savlada Enca Kuakoa 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:0, ali je tom prilikom bilo nekoliko izraza lica i prekida koji se nikako nisu dopali navijačima.

Bilo je jasno da se užasno muči, da mu je na momente baš teško i da bez lekova ne može da igra potpuno normalno. A taman smo za trenutak pomislili da je oluja prošla kada je odradio trening bez bandaže.

Čim je izašao sa terena na kom je tražio medicinski tajm-aut i na kom je slao fizioterapeuta Miljana Amanovića van stadiona da bi mu nabavio šta mu je potrebno, usledio je hladan tuš za sve navijače.

Stao je pred Barbaru Šet, koja mu se tom prilikom i izvinila, a onda izustio reči koje su zamrzle mnoge.

- Iskreno, nije dobro uopšte. Mogu samo da idem da po dan. U prošlom meču je osećaj bio mnogo bolji nego danas. To je sve što mogu da kažem. I da se se molim bogu da će sve biti dobro - odgovorio je Đoković odmah nakon napuštanja terena u Melburnu.

Novak Đoković
foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Stanje se je odjednom pogoršalo i to u drugom setu. Pojasnio je da se posle meča osećao još gore.

- Bolje je prošao prvi meč kada pričamo o povredi, imao sam postepeno pogoršavanje povrede, intenzitet se pojačavao. Medicinski tajm-aut gde sam izašao i promenio steznik plus popio lekove, te pilule su počele da deluju posle 30 minuta. U četvrtom setu sam osećao da sam mogao da se krećem, nisam odigrao lopte kako sam želeo, a proklizavanja su bila veliki problem. Bio je podnošljiv bol osim ekstremnijih lopti, morao sam da pustim ruku i da budem agresivniji. Nisam puno tražio da ostajem u dugačkim razmenama, da se što kraće igraju poeni i funkcionisalo je. On je stegnutije krenuo u treći set, meni je to mentalno pomoglo. Povreda nije idealna, sada je još gora situacija, ne treniram danima između mečeva, ali ima prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč - rekao je Đoković.

Sada jedino brine da li će biti dovoljno zdrav, a o Grigoru Dimitrova, sa kojim se sastaje u subotu (ne pre 9.00) trebalo bi brinuti znatno manje.

- Nema previše nekih izbora, dva su: ili nastaviti dalje ili ne. Želim da nastavim dalje i uvek ću iskoristiti šansu. Dobra stvar je što imaš dan odmora, to je dobro, daje se prilika za oporavak. Da se dovede u bolje stanje. Pre dve godine sa drugim delom tela i pocepanim mišićem uspeo sam da osvojim turnir. Bio sam optimista posle prvog meča, bilo je stvarno dobro, video sam da mogu i bez tablete da igram, uzeo sam ih za svaki slučaj. Ne može ovo da se predvidi, kako će se odvijati, pokreti su dinamični, ishitreni, obično u takvim situacijama može da prouzrokuje povredu. Neću trenirati, nadam se da ću imati dovoljno dobar osećaj da se takmičim - kaže Novak.

Jasno je da će srpski as biti van terena sve dok može, sa nadom da će leva butina biti u stanju da izdrži sve napore u pohodu na 10. titulu u Melburnu.

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.