HENMAN NEMA DILEMU KO ĆE NA KRAJU DOBITI GOAT TRKU: Novak je taj koji je spreman i zdrav!
Tim Henman, Foto: Profimedia

i mi se nadamo

HENMAN NEMA DILEMU KO ĆE NA KRAJU DOBITI GOAT TRKU: Novak je taj koji je spreman i zdrav!

Veoma sam srećan što ga opet vidim u Australiji

Objavljeno:

Tim Henman, bivši broj četiri svetskog tenisa, uveren je da će Novak Đoković imati najviše grend slem titula na kraju karijere.

Britanac je u razgovoru za Eurosport uoči početka Australijan opena, izjavio kako gleda na trku za titulu GOAT između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

- Ta GOAT trka je za mene igra brojki. Rekao sam to još pre četiri ili pet godina, mislim da će Novak završiti karijeru sa najviše slemova u muškom tenisu. On je taj koji je spreman i zdrav i igra najbolji tenisa, ali to mora i da dokaže. Četvrti je nosilac, što je pomalo čudno. Ne verujem da je on tek četvrti na svetu. Mislim da je favorit. Uz rekord koji ima u Australiji, sa tako mnogo titula, biće ga teško pobediti - jasan je Britanac.

Tim dodaje da Novak neće imati laganu vožnju u Melburn parku.

- U ovom sportu nikad ne znate šta će se dogoditi. Zato oni izlaze na teren i igraju. Ali kad Novak igra svoj tenis, kad je fit, zdrav i fokusiran, njegov rekord govori sve. Nema sumnje da je prvi favorit. Videti ga kako prošle nedelje osvaja Adelejd, mislim da to govori kako dobro igra. Treba se prisetiti i kako je dobro igrao krajem prošle godine. Pobeđivao je u Parizu, osvojio ATP Finale. Bio sam tamo i igrao je fantastično -

Novak Đoković
foto: EPA/James Ross

Kaže da je odlično što će Novak igrati na omiljenom slemu posle svega što se desilo prošle godine u Melburnu.

-Veoma sam srećan što ga opet vidim u Australiji. Znate šta se desilo prošle godine, to njje bila dobra priča ni za koga. Naročito Novaka. Za Australijan open. Nije bilo dobro za sport. To da se takmiči na Australijan openu je veoma dobra vest. Uvek želimo da vidimo najbolje kako igraju jedni protiv drugih -

Henman ipak ima određeni savet za bivšeg broja jedan.

- Nikad se ne zna. Moj savet bi mu bio da ne misli na publiku, ne može da se kontroliše. Kad nešto ne možete da kontrolišete, ne brinite o tome, koncentrišite se na stvari koje možete da držite pod kontrolom, a to su pripreme i igra. Da, biće zanimljivi; to će biti još jedna zanimljiva priča. Pre 12 meseci bilo je loše i nikom nije bilo zabavno, najgore je bilo Novakum, tako da će biti interesantno videti šta će biti posle godinu dana -HEM zaključio je Henman.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.