ĐOKOVIĆ SE PONOVO DOTAKAO TEME O POVREDI: Oprezniji sam, nadam se da to neće biti problem!
Novak Đoković, Foto: EPA/James Ross

iskreno

ĐOKOVIĆ SE PONOVO DOTAKAO TEME O POVREDI: Oprezniji sam, nadam se da to neće biti problem!

Treniram kao bilo ko drugi

Objavljeno:

Novak Đoković je razgovarao sa novinarima u Melburnu uoči početka Australijan opena.

Nekada prvi reket sveta je stigao odlično raspoložen na mesto velikih uspeha, a takmičenje započinje u utorak susretom sa Robertom Karbaljesom Baenjom iz Španije.

Ono što je mnoge interesovalo je kakvo je stanje Novakove zadnje lože, koja mu je zadavala probleme tokom turnira u Adelejdu.

- Moram da budem iskren i da priznam da me je to pomalo mučilo u proteklih sedam dana. Nadam se da nije velika stvar. Do sada sam bio u stanju da treniram, takmičim se i igram, da odigram koji set na treningu. To je pozitivan znak. Očigledno je da sam oprezniji. Ne idem do maksimuma na treningu, čuvam energiju za narednu nedelju. Nadajmo se da to neće biti problem za mene - rekao je Novak.

Još jednom se osvrnuo i na doček koji je imao u Melburn parku, na egzibicionom meču sa Nikom Kirjosom.

Novak Đoković
foto: EPA/James Ross

- Bilo je veoma emotivno izaći na taj teren, kao što sam i rekao u intervjuu na terenu. Podrška koju sam dobio, zaiosta nisam znao kako će sve to izgledati posle svega što se desilo prošle godine. Zahvalan sam publici na energiji i prijemu, zaista mi se dopala ta podrška od prošle večeri. Da nisam u stanju da sve zaboravim, da krenem dalje, ne bih ni bio ovde. Moram da kažem i da količina pozitivnih iskustava iz Australije nadilazi sve to negativno od prošle godine - kaže Đoković.

Oduvek je na najlepši način pričao o Australiji.

- Moje impresije o Australiji, moje vizije o njoj su uvek bile pozitivne i to se odrazilo i na moje igre. Moji rezultati su pokazatelj kako se osećam ovde. Jedva čekam da opet zaigram pred ljudima, donoseći im dobru zabavu i vibracije -

Svestan je Novak da mu neće biti lako i da svakim put ima sve više mladih koji mu postaju pretnja.

- Treniram kao bilo ko drugi. Ima mnogo mladih koji su veoma gladni uspeha, koji žele da pobede. Žele da vam skinu skalp na velikom stadionu. Znam to. Iskustvo toga što sam bio tim posebnim okolnostima pomaže da imam pravi pristup i radim stvari na pravi način, jer znam da kad sam zdrav i igram najbolji tenis da imam šanse protiv bilo koga - zaključio je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.