NE DA NE TREBA TEST, SAD MOGU I DA IGRAJU SA KORONOM: I zaraženi teniseri moći će da nastupe na Australijan openu!
Krejg Tajli i Novak Đoković, Foto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

sve može

NE DA NE TREBA TEST, SAD MOGU I DA IGRAJU SA KORONOM: I zaraženi teniseri moći će da nastupe na Australijan openu!

Ovosezonski Australijan open igra se od 16. do 29. januara u Melburnu

Objavljeno:

Mediji u Australiji su najavili, a organizator potvrdio - teniseri i teniserke koji budu nastupali na predstojećem Australijan openu neće morati da se testiraju na Kovid-19 i moći će da igraju čak i ako budu zaraženi koronavirusom.

Direktor turnira Krejg Tajli je istakao da se ove godine zdravstvena situacija bitno promenila i da vakcinacija više neće biti uslov za učešće na Ozi openu.

Rojters podseća da je srpski teniser Novak Đoković, koji je devet puta u karijeri osvojio turnir u Melburnu, prošle godine deportovan iz Australije zbog stava o vakcinama.

Novak Đoković, Sebastijan Korda
foto: EPA/Matt Turner

- Samo smo hteli da pratimo šta je trenutno u zajednici. Otišli smo korak dalje, tako što smo dali preporuku igračima da ostanu kod kuće ukoliko se ne osećaju dobro i da će naše medicinsko osoblje nastaviti da preti njihovo stanje - rekao je direktor Australijan opena.

Rojters podseća da je kriketaš Met Renšo igrao za Australiju u nedavnom petodnevnom test meču protiv Južne Afrike u Sidneju, uprkos tome što je bio pozitivan na koronavirus. Renšo je bio izolovan od svojih saigrača prva tri dana meča, ali se vratio u tim nakon nekoliko negativnih testova.

Krejg Tajli
foto: Profimedia

- Jasno smo stavili do znanja našim igračima, kao i našem osoblju, da ostanu kod kuće ako se neko od njih ne oseca dobro. To je normalizovano okruženje za nas i ne razlikuje se od kriketa. Potencijalno ce biti tenisera koji će igrati iako su zaraženi virsom korona - zaključio je Tajli.

Australijan open biće odigran od 16. do 29. januara u Melburnu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.