KREĆU OBAVEZE: Poznato kada Novak igra prve mečeve u Adelejdu!
Novak Đoković, Foto: EPA/MATT TURNER

počinje nova sezona

KREĆU OBAVEZE: Poznato kada Novak igra prve mečeve u Adelejdu!

Đoković će najpre odigrati dubl u ponedeljak, a kada je reč o singlu prvi susret planiran je u noći između ponedeljka i utorka

Objavljeno: 09:27h

Novak Đoković je dočekao Novu godinu u Adelejdu, ali za slavlje nema mnogo vremena jer ga čekaju obaveze u prvoj sedmici 2023.

Nole će u ponedeljak igrati u dublu. Njegov partner je Vašek Pospišil, i oni će igrati u noći između nedelje i ponedeljka. Rivali će im biti Tomislav Brkić (BiH) i Gonzalo Eskobar (Ekvador). Nije ništa čudno što je odlučio najbolji srpski teniser da igra i u parovima. On to stalno radi nakon dugih pauza kako bi se što bolje uigrao i pripremio za singl.

Novak Đoković
foto: EPA/MATT TURNER

Kada je reč o pojedinačnoj konkurenciji Đoković će u Adelejdu prvi meč odigrati u noći između ponedeljka i utorka. Postavljen je za prvog nosioca i rival na startu će mu biti Francuz Lestjen, 65. teniser sveta. Ovo će biti njihov prvi međusobni meč. Lestijen do sada nije osvojio niti jednu titulu u karijeri, a najbolji rang mu je bilo 61. mesto ostvareno ove godine u oktobru. Ukoliko se ne desi neko iznenađenje, Đoković će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz meča Tompson (Australija) - Alis (Francuska).

Potencijalni rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu Adelejda je Kanađanin Denis Šapovalov, dok bi u polufinalu Nole mogao da odmeri snage sa trećim kosturašem ovog turnira Danilom Medvedevim. U finalu, realna je mogućnost da Đoković koji je prvi nosilac, može da igra priotiv Feliksa Ožea-Alijasima.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.