NIJE SAMO ĐOKOVIĆ DOBIO ZELENO SVETLO: I Rusi mogu na Australijan open, ali samo pod 1 uslovom!
Australijan open, Foto: Profimedia

popustili (dleimično)

NIJE SAMO ĐOKOVIĆ DOBIO ZELENO SVETLO: I Rusi mogu na Australijan open, ali samo pod 1 uslovom!

Početak Australijan opena zakazan je za 16. januar i trajaće do 29. januara

Objavljeno: 12:29h

Ruski teniseri i teniserke imaju dozvolu da se takmiče na prvom godišnjem Grend slemu pod uslovom da dođu kao neutralni.

Danil Medvedev i Andrej Rubljov dolaze u Melburn kao sedmi i osmi nosilac velikog turnira, ali pored njihovog imena neće biti ruske zastave.

Ne samo zastave, neće se ni navoditi da dolaze iz Rusije jer je uslov da igraju taj da se pojave na turniru kao neutralni takmičari, a veruje se da će tako igrati i na Vimbldonu.

Karen Hačanov, Aslan Karacev i Roman Sifujulin takođe su zauzeli svoje mesto na žrebu i oni će pod istim uslovima biti učesnici.

Kada su ruske teniserke u pitanju, predstavljeno je njih čak 11, a predvode ih Kasatkina i Kudermetova, Aleksandrova, Samsonova, Pavljučenkova, Potapova, Kalinskaja, Rodina, Blinkova, Rahimova i Gračeva.

Na žrebu će biti i Belorusa pod istim uslovima. Početak Australijan opena zakazan je za 16. januar i trajaće do 29. januara.

Sledeće godine će igrati i srpski teniser Novak Đoković nakon čitavog fijaska i deportacije koja ga je zadesila u januaru ove godine.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.