"I DALJE SANJAM VELIKE STVARI"! Đoković otkrio NAJVEĆI CILJ u narednoj sezoni (VIDEO/FOTO)
Novak Đoković, Foto: EPA/Alessandro DI Marco

"RADIM JAČE NEGO OSTALI"

"I DALJE SANJAM VELIKE STVARI"! Đoković otkrio NAJVEĆI CILJ u narednoj sezoni (VIDEO/FOTO)

Najveći cilj su mi Grend slemovi i masters titule, volim da igram i za svoju zemlju jer to budi najlepše emocije u meni, rekao je Novak

Objavljeno: 22:38h

Srpski teniser Novak Đoković je na "Asiks tenis samitu" u klubu Puente Romano u Marbelji govorio o nedavno završenoj i narednoj sezoni.

- Tokom karijere bio sam veoma srećan da ostvarim mnoge stvari i osvojim najveće trofeje u ovom sportu. I dalje sebi dozvoljavam da sanjam velike stvari. Na svakom turniru na kom igram želim da pobedim. Najveći cilj su mi Grend slemovi i masters titule, volim da igram i za svoju zemlju jer to budi najlepše emocije u meni. Nastavljam dalje - rekao je Đoković.

Istakao je da mu je najveći cilj da ostane zdrav.

- Najveći cilj u sledećoj sezoni i onim koje dolaze posle, jer ne znam koliko ću još igrati, jeste da ostanem zdrav i da igram na najvišem nivou. Ne vidim sebe kao profesionalca koji igra, a da nije jedan od favorita da osvoji Grend slem titule ili jedno od mesta u vrhu. Ne vidim sebe kao 25. na svetu i da igram na srednjem nivou. Želim da igram na najvišem nivou, to je nešto što zahtevam od sebe i to moj tim traži od mene.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zna i da je u završnoj fazi karijere, ali trenira više nego ikad.

- Radim kao i svi drugi na ATP Turu, možda i jače nego ostali, jer znam da 35 godine nije isto što i 25 ili 15. Morate da se prilagodite na razliku u godinama i da se nosite sa mladima koji su željni uspeha, motivisani i veoma snažni. I dalje sam tu i osećam da sam mlad poput njih.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Na kraju, zaključak na nedavno završenu sezonu.

- Ova sezona je bila vrlo izazovna za mene na mnogo nivoa. Počela je onako kako nisam očekivao, tako nešto nisam pre doživeo, tako da mi je trebalo nekoliko meseci da nađem ravnotežu na terenu mentalno, fizički i emotivno, kako bih bio u stanju da igram tenis onako kako želim. Nisam imao punu sezonu, bilo je uspona i padova, bilo je zagrevanja, priprema, pa potom odmaranja, tako da mi je drago da sam igrao nekoliko posednjih meseci u godini tenis visokog nivoa, posebno u dvorani. Forma nije mogla da bude bolja, stigla je u pravi čas jer sam želeo da sezonu završim sa stilom i da taj momentum prenesem na narednu godinu. Osećam da se nisam iscrpeo ove godine kao nekih ranijih sezona, možda zato što nisam igrao mnogo, tako da sam uzbuđen zbog početka nove sezone sa željom da ostvarim dobar, pozitivan rezultat - zaključio je Novak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.