OVO NOVA GENERACIJA NIKAKO NE ŽELI DA ČUJE: "Novak Đoković će produžiti karijeru!"
Novak Đoković, Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

sjajne vesti!

OVO NOVA GENERACIJA NIKAKO NE ŽELI DA ČUJE: "Novak Đoković će produžiti karijeru!"

Šveđanin izneo svoje predviđanje posle spektakularnog kraja sezone

Objavljeno: 18:27h

Nekada veliki kritičar Novaka Đokovića Mats Vilander osvrnuo se na sezonu srpskog asa.

Novak je propustio dva grend slema ove sezone – iz Melburna je deportovan u januaru, dok u Njujork nije mogao ni da putuje zbog toga što nije primio vakcinu protiv virusa korona.

Iako je igrao na malo turnira ove godine, Novak je uspeo da sezonu završi na petom mestu uz osvojene trofeje na Vimbldonu i Završnom mastersu.

- Malo je falilo da Novaku dozvole da igra na Australijan openu, pa potom na US Open. Ali ga nisu pustili. I mislim da će zbog toga produžiti karijeru za još dve godine. Sigurno je uznemiren zbog svega što se desilo, ali to razume. Da li je to u redu ili ne? Zaista nije bitno. On to razume - rekao je Vilander.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Profimedia

Đoković je sezonu završio osvajanjem titule u Torinu. Pre toga je poražen u finalu mastersa u Parizu od mlađanog Holgera Runea.

- On izgleda sveže, izgleda dobro. Ne mogu da razumem zbog čega nije osvojio turnir u Parizu. Bio sam iznenađen kada je izgubio od Runea. Ali igrao je dovoljno dobro, a ne možete uvek da osvajate sve. U Torinu je bio bolji od svih ostalih. Kada je u takvoj formi, ne možete mu ništa. Neverovatno je šta može da uradi na terenu, kako se kreće, kako se brani i pre svega kakvu volju ima da pobeđuje u mečevima koji su "mali" za njega koji je najbolji svih vremena. Uvek pronađe način. Impresioniran sam.

Novak je godinu završio na petom mestu ATP liste. Titulu najboljeg tenisera sveta zadržao je Karlos Alkaras.

- Da, ovakvi uslovi su oduzeli Đokoviću prvo mesto – istakao je Vilander.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Printscreen/Youtube/Djoker Nole

- Ali onda treba da razmislimo zbog čega je važno biti prvi na svetu na kraju godine? Novak je bio najbolju tokom nekoliko meseci ove godine, Rafa Nadal takođe. Karlos Alkaras je tu iz drugih razloga. On je doneo određeno uzbuđenje teniskom svetu, borio se sa pritiskom, osvojio je US Open... Zaslužuje da bude na vrhu ATP liste. Novak je osvojio Vimbldon i Završni masters, Nadal je trijumfovao na Australijan openu i Rolan Garosu... Ali oni nisu konstantno bili tu cele godine, ali zbog toga što Đokoviću nije bilo dozvoljeno da igra, a Nadal nije mogao zbog povrede. Ali i Karlos je zaslužio tu poziciju. I nikad ga ne upoređujte sa Rafom, Rodžerom i Novakom, na način na koji je uradio sve ove godine - nikada nisam video nešto slično. Đoković je sada na zasluženoj pauzi. Do kraja godine će igrati na jednom egzibicionom turniru, a onda ga čeka put u Australiju.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.