OTKUD SAD OVO? Oglasio se KLJUČNI čovek oko Đokovićevog nastupa na AO!
Tajli i Đoković, Foto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

zbunio se!

OTKUD SAD OVO? Oglasio se KLJUČNI čovek oko Đokovićevog nastupa na AO!

Direktor Grend slema nije dobio zvaničnu potvrdu

Objavljeno: 12:35h

Direktor Australijan Opena Kreg Tajli prokomentarisao je vest da će Novak Đoković 2023. godine dobiti vizu za Australiju, koja će mu omogućiti da igra za 10. titulu u Melburnu.

- Postoji standardni proces podnošenja zahteva za vizu kroz koji svi prolaze. Ovo zahteva vreme. Ali u potpunosti očekujem da ću imati odgovor do trenutka kada igrači, uključujući Novaka, budu morali da rezervišu karte i stignu. Ovo je u potpunosti na australijskoj vladi. Razumem da Novak želi da dođe, zaigra, vrati se na turnir. On voli Australiju. I tu je postigao najveći uspeh. Ali vreme i odluka o tome ne zavisi od nas - rekao je Tajli za ABC.

Krejg Tajli
Krejg Tajlifoto: EPA/Michael Dodge

Rano jutros su sve agencije prenele vest iz Australije da je tamošnja Vlada odlučila da dozvoli Đokoviću apliciranje za vizu, uprkos zabrani koja je prošle zime automatski aktivirana usled njegove deportacije.

Đokoviću je prošle godine onemogućeno takmičenje jer nije bio vakcinisan, a u zemlju je ušao sa dozvoljenim izuzećem kao osoba koja je prebolela koronavirus. Uprkos dobijenoj vizi i dozvoli da se takmiči, srpskom teniseru je odlukom miniustra za imigraciju Aleksa Hoka zabranjen boravak u zemlji i naređeno je proterivanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.