NADAL ĆE ZBOG OVOGA BITI LJUBOMORAN: Legendarni teniser POHVALIO Novaka kao nikad do sada, ISKORISTIO je ove reči!
Novak Đoković, Foto: EPA/Yoan Valat

lepo od njega

NADAL ĆE ZBOG OVOGA BITI LJUBOMORAN: Legendarni teniser POHVALIO Novaka kao nikad do sada, ISKORISTIO je ove reči!

Mislim da je Novakov motiv sada da osvoji svaki turnir

Objavljeno:

Novak Đoković od 21 čas počinje takmičenje na ATP Tur finalu u Torinu.

Nekada najbolji teniser sveta za protivnika ima rećeg tenisera sveta, Stefanosa Cicipasa kog je nedavno dobio na Mastersu u Parizu.

Novak ima dobar niz mečeva na poslednja tri turnira, poražen je jedino u finalu Pariza od Holgera Runea.

Aleks Koreča, nekada drugi igrač sveta, smatra da se Novak ove sezone veoma dobro nosio sa nedaćama koje su ga snašle, a njih nije bilo malo.

- Novakova sezona bila je haotična, ali se dobro nosio sa svim, mislim čak i izuzetno dobro. Impresioniran sam time kako je prošao kroz čitavu situaciju. Svaki put kada je na terenu, pobeđuje. Siguran sam da je mnogo propatio jer mnogo voli tenis, kao i drugi, ali s obzirom na okolnosti, odlučio je da kroz neke stvari ne prolazi i žrtvovao neke velike događaje u svetu tenisa. Pogotovo jer teško jer pokušava da postane najveći u istoriji. Za mene je postao primer superiornosti, jer gotovo uvek kad igra, on pobedi - kaže Koreča.

Aleks Koreča, Andre Agasi
foto: Profimedia

Španski stručnjak odlično zna koliko je teško kada se poremeti ritam mečeva i turnira.

- Kada ne igrate tako mnogo, teško je ući u ritam, al kad god bi došao na takmičenje, pobedio bi. Otuda je to bila zaista zadivljujuća sezona za Novaka i nadam se da će sledeće sezone moći da igra sve turnire, to bi bilo izuzetno dobro za njega. To bi bilo odlično za tenis, jer ako imate jednog od najboljeg u istoriji tenisa, a on ne igra najveće turnire, to menja dinamiku i istoriju igre. Zato se nadam da će igrati, to bi bilo najbolje za sve - dodao je Koreča.

Đoković je drugi najstariji igrač na ATP Tur finalima, stariji je samo Rafa Nadal.

Pokušaće da osvoji šestu titulu na završnim turnirima sezone.

- Mislim da je Novakov motiv sada da osvoji svaki turnir na kom igra, jer nije umoran ove sezone. Imao je sve te uspone i padove, ali je gotovo uvek pobeđivao, tako da ima veliko samopouzdanje. Činjenica da je izgubio u finalu u Bersiju mogla bi da mu pomogne. Svestan je da može da pobedi, a neko ko je bio prvi, drugi, tako nešto ima urođeno. To su poeni koje dobijate i kojim ulazite u novu sezonu, pokušavate da ne budete daleko od najviših nosilaca, ne želite da budete sedmi ili osmi, jer onda idete na teže protivnike u četvrtfinalu. Svaki uspon na listi pomaže da budete sigurniji u budućnosti. I donosi samopouzdanje, a kad pobedite, srećniji ste. Novak je pobednik i to je i dokazao, njegov cilj je da kad god dođe tamo, pokaže da može da igra i da bude bolji od ostalih - zaključio je Koreča.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.