NOVAK JE ZADOVOLJAN KAKO JE ODIGRAO: Radio sam ono što znam najbolje, nisam imao mnogo grešaka!
Novak Đoković, Foto: EPA/Abir Sultan

ocenio svoju igru

NOVAK JE ZADOVOLJAN KAKO JE ODIGRAO: Radio sam ono što znam najbolje, nisam imao mnogo grešaka!

To je rekao bih drevni stl igre, nema mnogo igrača koji to rade, on je jedini u vrhu

Objavljeno: 19:49h

Novak Đoković je pobedom započeo svoj 16. nastup na Mastersu u Parizu.

Šesti nosilac na turniru u "Akor areni", nekadašnjem Bersiju, posle 102 minuta igre pobedio je Maksima Kresija sa 7:6 (1), 6:4.

Duel dva totalno drugačija stila igre bio je izazov za Novaka, ali je na kraju našao način da dođe do pobede u jubilarnom 50. meču na ovom turniru.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao. Vrlo intenzivan meč, kada igrate sa nekim ko ovako dobro servira prvi i drugi servis nemate mnogo prostora da igrate par mekših gemova. Morate sve vreme da ste na prstima! Čestitke i njemu, servirao je odlično, morao sam da čekam svoje šanse u prvom i drugom setu. Brejk je stigao u pravo vreme, rekao bih u savršen čas. Zadovoljan sam kako sam servirao, nisam se suočio ni sa jednim brejk poenom. Uslovi su drugačiji u odnosu na prošlu godinu, loptice idu brže, tako da je mnogo veći izazov napraviti brejk - kaže Đoković.

Novak je odgovorio i na pitanje koliko je morao da menja pristup meču jer je Kresi neko ko igra servis-volej.

Novak Đoković, Masters Pariz, Tenis
foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

- Da, mnogo to menja stvari, samim tim što morate da reternirate dobro i pošaljete lopticu pod njegove noge, što je jako teško. Lepo je videti nekog da izlazi napred posle prvog i drugog servisa, to daje neku drugačiju sliku tenisa za navijače. Cenim i poštujem to. To zahteva hrabrost, igrati tako u ovo moderno vreme tenisa. To je rekao bih drevni stl igre, nema mnogo igrača koji to rade, on je jedini u vrhu - dodao je branilac trofeja.

U celini, veoma je zadovoljan kako je odigrao.

- Nisam imao mnogo grešaka. Znao sam da ne smem mnogo da mu poklanjam. Radio sam ono što znam najbolje, da budem dobar od pozadi i da čekam priliku i iskoristim je, što se desilo u taj-brejku i na kraju drugog seta. Zadovoljan sam kako sam odigrao i kako sam se osećao na terenu - zaključio je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.