ĐORĐEVIĆ OTKRIO KLAUZULU KOJU JE ISKORISTIO FENER: "Ne ljutim se, znao sam šta potpisujem!"
Aleksandar Đorđević, Foto: Starsport©

detalji ugovora

ĐORĐEVIĆ OTKRIO KLAUZULU KOJU JE ISKORISTIO FENER: "Ne ljutim se, znao sam šta potpisujem!"

Srpski stručnjak i dalje bez angažmana

Objavljeno: 19:06h

Nekadašnji selektor Srbije Aleksandar Saša Đorđević je bez angažmana od kako je prošle sezone odveo Fenerbahče do titule prvaka Turske ispred šampiona Evrope Efesa.

On je u intervjuu za "Area52" otkrio čime se bavi dok je bez posla.

- Okej sam trenutno, uživam u vremenu koje provodim sa porodicom u Milanu, gledam košarku i druge sportove. Krenuo sam i da se bavim jogom, uvek rano izjutra. Samo po 20 minuta, ali zbog toga stvarno dane počinjem na najbolji način - rekao je Đorđević.

Fener prošle sezone nije bio dobar u Evroligi, a Đorđevića je, uprkos neočekivanoj tituli u domaćem prvenstvu, na kraju zamenio Dimitris Itudis.

Aleksandar Đorđević
foto: Profimedia

- Stvarno se ne ljutim na Fener. Prihvatio sam taj ugovor u kojem je stajala jasna klauzula: Čak i da lično ne izaberem nijednog igrača sem Šehmusa Hazera, klub može da raskine saradnju ako ne dođemo do plej-ofa Evrolige. To sam bio prihvatio jer sam znao koliko je to bitan cilj za organizaciju - objasnio je Đorđević.

U istom intervjuu Đorđević se prisetio i igranja za Barselonu krajem 90-ih, kada je predsednik Salvador Alemani imao jasnu poruku za ekipu koja tada nije igrala u Evroligi, već u Kupu Koraća.

Aleksandar Đorđević, KK Fenerbahče, Košarka
foto: Starsport

- Predsednik Alemani nam je rekao: 'Za Barsu nije prestiž da igra neko takmičenje, već da ga osvoji. I mi smo ga osvojili - rekao je Sale i osvrnuo se na izjavu sadašnjeg trenera Barselone Šarunasa Jasikevičusa "da bi igrao sa pet bekova da može. - Voren Bafet je jednom rekao da su tri najbitnije stvari kada kupujete kuću lokacija, lokacija i lokacija. Za mene su tri najbitnije stvari u košarci bekovi, bekovi i bekovi. Utakmice su u njihovim rukama i glavama - obrazložio je svoj stav Đorđević.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.