DOK JE NOVAK BIO U PRITVORU, ON JE BIO HIT OZI OPENA: Maksim nije hteo da igra tenis, a sad hoće da on bude broj 1!
Maksim Kresi, Foto: Profimedia

namučio nadala

DOK JE NOVAK BIO U PRITVORU, ON JE BIO HIT OZI OPENA: Maksim nije hteo da igra tenis, a sad hoće da on bude broj 1!

Jako sam samouveren. Moj stil je takav da mogu da pobedim svakog. Počev od ove godine pun sam samopouzdanja. Igrao sam protiv Nadala i verujem da sam ga stavio na muke - kaže Kresi

Objavljeno:

Novak Đoković danas počinje odbranu trofeja na poslednjem mastersu u sezoni, u Parizu.

Protivnik srpskog tenisera u Bersiju, u meču koji počinje ne pre 15 časova, biće Amerikanac Maksim Kresi (25).

Teniser francuskog porekla preko majke, koji je jedno vreme nastupao i za "Gale", probio se na scenu tek ove godine i ima sjajnu sezonu iza sebe. U avgustu je bio 31. na svetu, a trenutno je 33. Visok je 198 cm i bazira svoj tenis na servis-volej igri.

Maksim Kresi
foto: EPA/Tolga Akmen

Dok se Novak mučio sa vlastima australijske države Viktorije, Kresi je bio pravi hit Australijan opena. Prethodno je stigao do finala ATP Melburna, kad je u meču za trofej propisno namučio Rafaela Nadala.

Na Australijan open je ušao u glavni žreb bez kvalifikacija jer se povukao Dominik Tim, a onda je napravio bum i prvi put u karijeri došao do osmine finala nekog grend slema, iz senke – kao 79. teniser planete.

Izbacio je na tom putu Džona Iznera, Tomaša Mahača i Kristofera O'Konelija, čime je došao do sudara sa prvim nosiocem Danilom Medvedevom, koji ga je i zaustavio.

Maksim Kresi
foto: Profimedia

- Volim da igram na bilo kom terenu, bilo da je 15. ili da je Rod Lejver arena. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Medvedeva, verujem da ću moći da mu pariram. Zapravo, ni ne razmišljam o njemu jer to može da poremeti moju igru - rekao je tad Kresi.

Prijao mu je i dolazak na travu. U Istbornu je pobedio Kamerona Norija i ušao u top 50, a na Vimbldonu je napravio senzaciju eliminacijom devetog nosioca Feliksa Ože-Alijasima. U Njuportu je potom Kresi osvojio svoju prvu titulu.

Rođen je pre 24 godine u Parizu, da bi se preselio u SAD i uzeo tamošnje državljanstvo. Završio je UCLA univerzitet kao odličan matematičar i otkrio je da čak nije razmišljao da se ozbiljno bavi tenisom.

Maksim Kresi
foto: EPA-EFE/ JAMES GOURLEY

- Moj plan da budem profesionalac začet je u prvoj godini fakulteta. Ranije nisam razmišljao da budem profesionalni teniser. Više da budem najbolji na UCLA univerzitetu. Onda sam shvatio da sam napredovao jako brzo i, iako sam imao nedoumica, ostao sam istrajan. Sada više nemam sumnje - jasan je Maksim.

Zanimljivo, dugo nije imao nijednog sponzora. Sada je to Nju balans.

- Ne još, čekam... Strpljiv sam i čekaću da napravim veliku stvar, a onda da pregovaram. Teško je u ovim vremenima koronavirusa da se sklopi posao, ali želim da se probijem u Top 50, pa i Top 10 - pričao je ambiciozni Kresi, a onda su ga pitali da li bi mogao da napadne sam vrh svetskog tenisa.

Novak Đoković
foto: EPA/Abir Sultan

Tačnije, prvo mesto na kome je trenutno Novak Đoković.

- Da, čak i do broja jedan. Jako sam samouveren. Moj stil je takav da mogu da pobedim svakog. Počev od ove godine pun sam samopouzdanja. Igrao sam protiv Nadala i verujem da sam ga stavio na muke. Držim se svoje rutine i discipline - zaključio je Kresi.

Da li je dovoljno dobar za to, saznaćemo danas.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.