BRITANAC OPLEO PO NOVAKU, KAŽE DA NIJE FER NI PREMA KIRJOSU: Sad mu smeta pravilo koje važi od 2000. godine!
Novak Đoković i Kameron Nori, Foto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

malo mu čudno...

BRITANAC OPLEO PO NOVAKU, KAŽE DA NIJE FER NI PREMA KIRJOSU: Sad mu smeta pravilo koje važi od 2000. godine!

Srpski teniser se tamo po prvi put nije kvalifikovao na osnovu sakupljenih poena u ATP trci

Objavljeno:

Novak Đoković danas startuje na mastersu u Parizu, igraće protiv Maksima Kresija ne pre 15 časova, a nakon ovog turnira ga očekuje i Završni masters.

Srpski teniser se tamo po prvi put nije kvalifikovao na osnovu sakupljenih poena u ATP trci - nije ni mogao s obzirom na mali broj turnira na kojima je nastupio, a poeni sa Vimbldona se nisu priznavali.

Ipak, činjenica da je Novak osvojio grend slem (baš Vimbldon), uz plasman u top 20 u ATP trci, bila je dovoljna da izbori Masters u Torinu.

Novak Đoković
foto: EPA/Abir Sultan

To se ne dopada Kameronu Noriju. Britanac je juče u prvom kolu u Bersiju lako savladao drugog Srbina, Miomira Kecmanovića, a onda se osvrnuo na činjenicu da je sam "izvisio" za Završni masters, između ostalog jer mu nije priznato 720 poena sa Vimbldona gde ga je Đoković zaustavio u polufinalu.

- Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa - čudi se ovom pravilu Nori.

Inače, pravilo je na snazi još od 2000. kada je ustanovljen Završni masters u ovom obliku.

Kirjos je izgubio 1,200 poena zbog Vimbldona, a u međuvremenu je i njegov agent Stjuart Dugi za britanske medije poručio:

- Prvo i najvažnije, Novak zaslužuije da bude u Torinu! Ali, čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu.

Novak Đoković, Kameron Nori
foto: Profimedia

Cela ova tema dovela je do toga da se u javnosti oglasi i PR služba ATP-a koja je prokomentarisala nastalu situaciju:

- Uklanjanje bodova na ovogodišnjem Vimbldonu urađeno je na osnovu poštenja prema svim igračima i nije se smatralo da su potrebne dalje promene pravila u vezi sa statusom takmičenja. Svaki igrač koji se ove godine takmičio na Vimbldonu i drugim grend slemovima imao je priliku da se kvalifikuje za Torino prema kvalifikacionom pravilu za GS.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.