SAKARI I SABALENKA DOBILE TRILERE NA STARTU ZAVRŠNOG TURNIRA: Marija u 2 taj-brejka, Arina preokretom!
Marija Sakari, Foto: EPA/CJ Gunther

wta finale

SAKARI I SABALENKA DOBILE TRILERE NA STARTU ZAVRŠNOG TURNIRA: Marija u 2 taj-brejka, Arina preokretom!

Večeras od 23.00 u Grupi 'Trejsi Ostin' igra prva teniserka sveta Iga Švjontek

Objavljeno:

Beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je noćas u američkom Fort Vortu drugu igračicu sveta Uns Žabur sa 3:6, 7:6 (5), 7:5, u meču prvog kola Grupe 'Nensi Riči' na WTA Završnom turniru.

Sedma igračica sveta je pobedu nad teniserkom iz Tunisa zabeležila za dva sata i 28 minuta.

Žabur je u prvom setu napravila dva brejka, u prvom i poslednjem devetom gemu.

Sabalenka je zatim zaigrala bolje i uz dva brejka povela sa 3:0. U naredna tri gema vieni su brejkovi, od čega dva pravi Unsi smanjuje na 4:3. U devetom gemu Beloruskinja je na servis protivnice imala i set loptu, koju nije iskoristila, da bi potom izgubila i gem na svoj servis. Set je otišao u taj-brejk u kojem je sa 5:3 vodila Tunišanka, da bi serijom 4:0 Sabalenka došla do izjednačenja u meču.

Žabur je prva stigla do brejka u odlučujućem setu, ali je u osmom gemu Sabalenka izjednačila. Teniserke su čuvale servis sve do 12. gema, u kojem je Sabalenka iskoristila prvu meč loptu na servis rivalke.

Peta teniserka sveta Grkinja Marija Sakari je u istoj grupi savladala domaću igračicu i treću na svetskoj rang listi Džesiku Pegulu sa 7:6 (6), 7:6 (4).

Sakari je u reprizi nedavnog finala turnira u Gvadalahari slavila za dva sata i 11 minuta. Pegula je pre sedam dana u Meksiku bila bolja od Sakari u dva seta.

Standings provided by Sofascore

Večeras od 23.00 u Grupi 'Trejsi Ostin' igraju prva teniserka sveta Iga Švjontek iz Poljske i osma igračica sveta Ruskinja Darija Kasatkina.

Dva sata kasnije na teren u Teksasu izlaze četvrta i šesta igračica sveta Amerikanka Koko Gof i Francuskinja Karolin Garsija.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.