ĐOKOVIĆ BRIGU O VAŽNOM POSLU NIJE PREPUSTIO OCU SRĐANU: Ko je čovek kome beskrajno veruje?
Srđan i Novak Đoković, Foto: Starsport©

zanimljivo!

ĐOKOVIĆ BRIGU O VAŽNOM POSLU NIJE PREPUSTIO OCU SRĐANU: Ko je čovek kome beskrajno veruje?

Otkriveno ko će voditi brigu o vinariji

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković ima vremena i za ostale aktivnosti uprkos tome što se sprema za nastavak sezone gde će nastupiti na Mastersu u Parizu, kao i Završnom turniru.

Srpski as je nedavno prisustvovao promociji vina sa svojim imenom, tačnije krajem oktobra u prodavnicama i restoranima u Srbiji biće puštene u prodaju dve vrste vina iz vinarije čiji je vlasnik slavni teniser.

"Đoković Sira 2020" i "Đoković Šardone 2020" prve su etikete koje će se naći na tržištu iz vinarije koju je srpski teniser napravio 2016. godine u Šumadiji, gde je, na površini od pet hektara, zasadio i vinograd.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Profimedia

Na zemljištu koje je porodica Đoković kupila nalazio se vinograd pre više od 50 godina, ali je od tada bilo napušteno i na njemu je izrasla šuma.

Kako prenosi britanski magazin "The drinks business", na tržištu će se naći približno 8.500 flaša iz prve berbe, a vlasnik vinarije planovira da udvostruči proizvodnju do 2023. godine

Prema rečima Novakovog strica Gorana Đokovića, koji upravlja vinarijom, uskoro će se vina iz Šumadije naći i na tržištima van Srbije, objavio je „Vino & Fino“, a prenosi britanski magazin.

Goran Đoković
Goran Đokovićfoto: Uroš Arsić

- Izazova je mnogo, ali se trudimo da u ovom poslu, kao i u svemu, postignemo maksimum. Čak ni svaki Novakov udarac reketom nije savršen, ali je i dalje najbolji na svetu - izjavio je Novakov stric, za kojeg "The drinks business" piše da je enolog.

Goran Đoković je dodao da je projektovani kapacitet vinarije oko 60.000 litara i da pruža mogućnost da se proizvodnja eventualno proširi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.