VELIKO PRIZNANJE! Mrzeo Đokovića, a sada ga POŠTUJE upravo zbog odluke kojom je izazvao GNEV kolega i navijača
Đoković i Medvedev, Foto: Profimedia

otkud sad ovo?

VELIKO PRIZNANJE! Mrzeo Đokovića, a sada ga POŠTUJE upravo zbog odluke kojom je izazvao GNEV kolega i navijača

Poznati trener stao na Đokovićevu stranu

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković nije mogao da učestvuje na Australijan openu i US openu ove sezone zbog toga što nije primio vakcinu protiv virusa korona.

Đoković je jednom prilikom istakao da prihvata sve posledice svoje odluke da se ne vakciniše, jer želi da zadrži slobodu izbora.

Zbog toga je trpeo mnogo kritika, ali i zavredio poštovanje dela teniske javnosti. - Đoković je Đoković, i ostaće to nezavisno od toga da li će igrati na Australijan openu ili neće. Ako ne igra na ovom ili onom turniru, šta će mu se desiti? Samo će turnir izgubiti. On se bori za svoja prava i mislim da je u pravu - rekao je Žan-Rene Lisnar, nekadašnji trener Danila Medvedeva.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Profimedia

- Pre mi se nije dopadao, ali što se više ova situacija razvijala, više saosećam s njime. On je jedini čovek u svetu tenisa koji otvoreno govori šta misli, a to izaziva poštovanje.

Srbina su u januaru deportovali iz Melburna, a potom mu nije bio dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države. - Da je dvadesetogodišnjak na početku karijere, bilo bi drugačije, ali sada sebi može to da priušti. Zašto Novak Đoković pati? Jer političari ne vole kada je osoba slavna i radi nešto protiv njih. Đoković nije mogao da uđe na US open, iako u SAD odavno više nema mera protiv korone. Ali, eto, za strance je vakcina obavezna. Mnogi igrači su saglasni s Novakom oko njegovog stava o vakcini, ali niko ne sme to da kaže glasno. Takav je svet sada. Kovid je isti kao i događaji u Ukrajini – možeš samo da kažeš oni što se očekuje od tebe. U suprotnom, imaš problem - zaključio je Lisnar.

Novak Đoković, Tel Aviv, Tenis
foto: ABIR SULTAN/EPA

Đoković je uprkos svim preprekama ove sezone osvojio 21. grend slem titulu na Vimbldonu. Do kraja sezone čekaju ga još masters u Parizu i Zavešni masters u Torinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.