GROM IZ VEDRA NEBA! Da li je Ana Ivanović ovo zaslužila? (FOTO)
Ana Ivanović, Foto: Profimedia

da li je vreme?

GROM IZ VEDRA NEBA! Da li je Ana Ivanović ovo zaslužila? (FOTO)

Srpkinja u odabranom društvu

Objavljeno: 23:01h

Nekadašnja srpska teniserka Ana Ivanović i ove godine će biti kandidat za ulazak u tenisku Kuću slavnih u Njuportu 2023. godine.

To je bio slučaj i prošle godine, ali nije dobila dovoljan broj glasova komiteta koji ima uticaj na 75% glasova. Preostalih 25% glasova zavisi od navijača koji glasaju na sajtu ITF.

Ana Ivanović
Ana Ivanovićfoto: EPA/Tannen Maury

Komitet sačinjavaju mediji, teniski istoričari, članovi Kuće slavnih i industrijski eksperti koji tradicionalno učestvuju u glasanju. Oni nisu dali dovoljan broj glasova Ani Ivanović, ali ni ostalim kandidatkinjama, pa je to bio prvi put u istoriji da u jednoj godini niko neće ući u Kuću slavnih.

Nadamo se da će ove godine imati više sreće, a pored nje su među nominovanim Kara Blek, Ester Verger, Flavija Peneta i Lisa Rejmond od teniserki, odnosno Karlos Moja, Huan Karlos Ferero, Danijel Nestor i Rik Dreni.

Što se tiče Ivanovićeve, nekadašnja najbolja igračica na svetu je 2008. osvojila jedini Grend slem u karijeri. Tada je u finalu Rolan Garosa bila bolja od Dinare Safine.

Imala je priliku za osvajanje još dva grend slema. Najpre upravo u Parizu godinu ranije, a potom i u Australiji 2008.

Tokom karijere je osvojila 15 titula, a sa reprezentacijom Srbije je stigla do finala FED kupa 2012. Zabeležila je 480 pobeda na turnirima, zaradivši samo od takmičenja više od 15,5 miliona dolara.

Na prvom mestu WTA liste provela je ukupno 12 nedelja. Povukla se na kraju 2016. godine.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.