REČI KOJE SE DALEKO ČUJU! "Novak je bio diskriminisan i klevetan!"
Novak Đoković, Foto: Profimedia

VELIKA PODRŠKA!

REČI KOJE SE DALEKO ČUJU! "Novak je bio diskriminisan i klevetan!"

Novinar ponovo uzburkao društvene mreže

Objavljeno: 20:22h

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je uspeo da se izdigne iz čitave situacije u kojoj se našao zbog odluke da se ne vakciniše, ali mu znači podrška javnosti.

Jedan od onih koju su od samog starta bili na strani Srbina je britanski novinar Džejms Melvil.

Iako sve više ljudi smatra da je tretman prema Novaku u najmanju ruku bio nekorektan, novinar BBC-ja se nije libio da pokaže svoj stav.

Njegov skorašnji Tvit o Đokoviću je ponovo izazvao dosta pažnje.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Abir Sultan

- Živimo u naopakom svetu, bio je diskriminisan i klevetan - tvitnuo je Melvil i osvrnuo na Noletove reči, nedavne opaske u kojima je Srbin ponovio da ne žali zbog svojih izbora i da su izbori njegovog tela važniji od bilo koje titule.

Đoković je bio protagonista poslednjih nedelja osvajajući turnire u Tel Avivu i Nur Sultanu, a sada će sigurno biti među protagonistima ATP finala na kraju godine koje će se održati u Torinu.

Đoković je doživeo veoma turbulentnu 2022. godinu. Bio je primoran da preskoči sve australijske i američke turnire, što ga je sprečilo da se takmiči na Australijan openu i US Openu, turnirima koji bi ga sigurno videli kao glavnog favorita.

To ga nije sprečilo da osvoji titulu na Vimbldonu, kao i dve spomenute na manjim tunirima i tako uspeo da obezbedi učešće na Završnom turniru.

Podsetimo, Melvil je uporedio Novaka sa Muhamedom Alijem i tako otkrio da ga smatra za jednog od najboljih u svetu sporta.

- Dve sportske ikone. Dve različite epohe. Međutim, postoji jedna velika sličnost između Muhameda Alija i Novaka Đokovića. Oni su se držali svojih principa čak i kada je svet pokušao da ih zatvori. Obojica su postali veći od svog sporta, a to su učinili hrabrošću kada su se našli pod “paljbom” javnosti - glasila je objava Melvila.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.