ADVOKAT ZA IMIGRACIJU SE GOVORIO O NOVAKU: Đoković može da dobije vizu, treba da uradi samo jedno!
Novak Đoković, Foto: ABIR SULTAN/EPA

opet se priča

ADVOKAT ZA IMIGRACIJU SE GOVORIO O NOVAKU: Đoković može da dobije vizu, treba da uradi samo jedno!

Već danima se nagađa da li će Novak moći da igra u Australiji

Objavljeno:

Advokat iz Melburna, koji je specijalizovan za imigraciona pitanja, Kon-Ming Tsai, dao je intervju za Asošijejted pres, u kojem je pričao o slučaju Novaka Đokovića i njegovom eventualnom povratku u Australiju.

Kako se bliži Australijan open, tako su sve glasnije priče o tome da li će učestovati i Novak Đoković, a australijski mediji svakodnevno iznose nove detalje.

Podsetimo, Đoković je prošle godine deportovan iz Australije, posle pravog pakla koji je trajao gotovo dve nedelje, od nejgovog dolaska, privođenja na aerodromu, zatvaranja u migrantski hotel, te borbe na sudu u dva odvojena procesa, Novak je odlukom tadašnjeg ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka deportovan "jer je predstavljao opasnost po javno zdravlje Australije".

Tom prilikom je Novak dobio automatski i trogodišnju zabranu da se vraća u Australiju, ali za to postoje izuzeci i Novak može da se vrati ukoliko mu novi ministar za imigraciona pitanja Endrju Džajls ukine zabranu.

Advokat Kon-Ming Tsai smatra da bi u najboljem interesu Australije bilo da pusti Đokovića da igra na turniru 2023. godine, kao i da na osnovu njegovog decenijskog iskustva bavljenja australijskim zakonima o imigraciji smatra da će odluka verovatno biti u Đokovićevu korist ukoliko uđe u proces i podnese zahtev za dobijanje vize za Australiju.

Novak Đoković
foto: EPA/Abir Sultan

Tamo Novak mora pismeno da objasni australijskim graničnim snagama zašto je potrebno da se poništi period zabrane, kao i da pokaže da postoje saosećajne i ubedljive okolnosti da se poništi zabrana.

- Ovde nema faktora rizika ako mu se dozvoli povratak. Neće praviti problem zajednici, on je jedan od najboljih svetskih tenisera i može da privuče mnogo stranih posetilaca. Suština je da je u najboljem interesu Australije da ukine zabranu i da se Đoković vrati - navodi advokat poreklom iz Malezije u razgovoru za AP.

Već danima se nagađa da li će Novak moći da igra u Australiji. Najpre je direktor turnira Kreg Tajli dao dobru naznaku, rekavši da postoje velike šanse da svi najbolji igrači igraju u januaru. Potom se pojavio i najavni spot za Australijan open 2023, gde je u jednom momentu i Đoković na snimku.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.