POZNAT PRVI FINALISTA U ASTANI! Preokret Cicipasa protiv Rubljova - Grk čeka Đokovića ili Medvedeva!
Stefanos Cicipas, Foto: EPA/Kieran Galvin

novo finale za grka

POZNAT PRVI FINALISTA U ASTANI! Preokret Cicipasa protiv Rubljova - Grk čeka Đokovića ili Medvedeva!

Cicipas će igrati 23. finale za svoju desetu titulu u karijeri, a treću ove godine

Objavljeno: 14:46h

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u finale turnira iz serije 500 u Astani, pošto je savladao Andreja Rubljova sa 4:6, 6:4, 6:3.

U finalu će se sastati sa boljim iz duela Novaka Đokovića i Danila Medvedeva. Cicipas će igrati 23. finale za svoju desetu titulu u karijeri, a treću ove godine.

Činilo se da će Cicipas sigurno otvoriti meč, poveo je 30-0 u prvom gemu, ali Rubljov uspeva da vrati servise, odigra jedan sjajan poen i da dočeka greške rivala – četiri uzastopna poena za brejk.

Služio je Rusa forhend veoma dobro, osvojio je i dva poena posle izvrsnog trčanja, i činilo se da ide ka vođstvu bez većih potresa. Ipak, kada je servirao za set na 5:4, Cicipas uspeva da izvanrednom defanzivom izbori dve vezane brejk lopte.

Prvu je Rus spasao asom, a potom su usledile dve razmene koje su završile Grkovim greškama iz forhenda. Rubljov koristi prvu set loptu 6:4.

Imao je Rubljov i brejk loptu u ranoj fazi drugog seta – nije je iskoristio, ali se činilo da je sve vreme bliži brejku. Ipak, nije uspevao da slomi Cicipasa, pa je na 4:5 i Rus osetio pritisak: nekoliko grešaka i 15-40, dve vezane set lopte za Grka. Već na prvoj Rubljov šalje bekhend paralelu u mrežu, a onda se kažnjava tako što udara samog sebe reketom u nogu 6:4 Cicipas.

Sličan scenario videli smo u trećem setu. Prvi je do brejk šanse došao Rubljov, ali je loptu posle drugog servisa Cicipasa poslao u aut. Spasao je Grk još jednu brejk loptu u tom petom gemu, a kada je Stefanos dočekao priliku, momentalno ju je iskoristio, u osmom gemu za 5:3, i zatim došao do trijumfa.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.