ĐOKOVIĆ IZBORIO ZAVRŠNI MASTERS! Novak ide u Torino, a na pragu je i Federerovog podviga!
Novak Đoković, Foto: EPA/Abir Sultan

alal vera

ĐOKOVIĆ IZBORIO ZAVRŠNI MASTERS! Novak ide u Torino, a na pragu je i Federerovog podviga!

Iako je Tela Aviv turnir iz ATP kategorije 250 na kom najveći teniseri retko učestvuju, Đoković je njegovim osvajanjem ostvario dva podviga i stvorio mogućnost za treći

Objavljeno:

Novak Đoković je u Tel Avivu osvojio jedan od najmanje vrednih trofeja u svojoj karijeri, ali, ispostavilo se, vrlo značajan.

Iako je u pitanju turnir iz ATP kategorije 250 na kom najveći teniseri retko učestvuju, Đoković je njegovim osvajanjem ostvario dva podviga i stvorio mogućnost za treći.

Novak Đoković, Novak Đoković viče
foto: EPA/Abir Sultan

Prvo - primarni cilj koji je bio plasman na Završni masters u Torinu. Novak ni sada u ATP trci nema dovoljan broj bodova za ulazak među osam najboljih u sezoni (trenutno je 15. sa 2.220 poena), ali kao osvajač grend slema (Vimbldon) dovoljno mu je što je osigurao da bude u top 20 i biće u Torinu.

Drugo, Đoković je jedini koji je ove sezone uspeo da osvoji titule na sve tri podloge - betonu, travi i šljaci.

I treće, sada ima priliku da ponovi podvig Rodžera Federera iz 2010. Švajcarac je tada osvojio turnire iz sve četiri ATP kategorije (250, 500, 1000 i 2000), kao i Završni masters.

Novaku za ovaj rezultat sem titule koju će napasti u Torinu, nedostaje još turnir iz kategorije 500, a prvu priliku imaće već ove nedelje u Astani.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.