NOVAK ODUŠEVLJEN NAKON POBEDE! Nedostajao mi je tenis!
Novak Đoković, Foto: EPA/Abir Sultan

IZJAVA POSLE MEČA!

NOVAK ODUŠEVLJEN NAKON POBEDE! Nedostajao mi je tenis!

Đoković je ostvario prvu pobedu nakon duge takmičarske pauze

Objavljeno: 21:15h

Novak Đoković je odlično započeo takmičenje na turniru u Tel Avivu.

Posle duge takmičarske pauze, koja je trajala više od dva i po meseca, Đoković je na startu u Tel Avivu pobedio Pabla Anduhara iz Španije.

Publici u dvorani se na kraju obratio na početku na hebrejskom, da bi potom prešao na engleski.

- Veoma dobar meč. Šalom, šalom Tel Aviv - rekao je Novak i dodao:

Novak Đoković
foto: EPA/Abir Sultan

- Izvanredna atmosfera večeras, hvala vam što ste došli. Volim ovaj teren, publika je ovde vrlo glasna i strastvena kada je reč o sportu, oduševljen sam što igram pred vama, hvala na podršci.

Potom je prešao na analizu meča koji je dobio posle 86 minuta igre.

- Prvi meč je počeo savršeno za mene, dobio sam prvih sedam gemova, onda smo se borili u onom dugačkog drugom gemu, jedan od najdužih gemova svakako koje sam odigrao do sada, a odigrao sam mnogo gemova u životu. Sve čestitke Pablu što se borio i odigrao odličan meč. U drugom setu je bilo neizvesno, izjednačeno, sve do 4:3, onda sam uspeo da dođem do brejka da ostanem čvrst i fokusiran i zatvorim meč veoma dobro. Veoma sam srećan svojom igrom, nadam se da ću nastaviti ovako i sutra - kaže Đoković.

Izjavio je i da je posle sedam uzastopnih gemova očekivao da se protivnik razigra.

- Uvek želite da pobedite. Da osvojite sve gemove. 6:0, 1:0 je savršen rezultat kad pogledate semafor, ali je istovremeno i veoma opasno, jer ne možete da igrate bolje nego što već činite, a protivnik može damo da podiže nivo. Tako da sam znao da će se to desiti. Srećan sam što sam zadržao servis u tih nekoliko trenutaka. On je pokušavao da ulazi u teren, bude agresivan, igrao je izvanredne i atraktivne poene. Zadovoljan sam što sam u drugom setu imao taj izazov. Nedostajao mi je tenis jer nisam igrao takmičarski skoro tri meseca, zato hvala što ste došli i učinili ovo veče specijalnim - zaključio je srpski teniser uz ovacije sa tribina.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.