JEDNA STVAR JE ZAJEDNIČKA ĐOKOVIĆU, FEDERERU I MARIJU! Novak 2, Rodžer 4, Endi 4, Nadal 0!
Velika teniska četvorka, Foto: Epa/Ali Haider, Epa/ Neil Hall, Epa/ DAVID GUZMAN GONZALEZ

najvažnija titula

JEDNA STVAR JE ZAJEDNIČKA ĐOKOVIĆU, FEDERERU I MARIJU! Novak 2, Rodžer 4, Endi 4, Nadal 0!

Prelepa priča o "veliko četvorci" pred početka Lejver kupa

Objavljeno: 19:47h

Rafael Nadal, Rodžer Federer, Novak Đoković i Endi Mari podelili su mnogo sjajnih trenutaka na terenu i svaki od njih je osvojio neke od najvećih titula u tenisu.

Međutim, postoji jedno zajedničko između Federera, Đokovića i Marija, nešto što Nadal još uvek nema, a to je iskustvo roditeljstva.

Velika četvorka tenisa će se poslednji put okupiti na jednom mestu na Lejver kupu 2022. ovog vikenda i to na oprošaju Rodžera Federera.

Pošto će "velika četvorka" po prvi put biti deo istog tima (Tim Evropa), Federer, Đoković i Marej su se osvrnuli na svoje rivalstvo i prijateljstvo i ponudili savete Nadalu, koji će uskoro postati otac.

Novak Đoković, Rodžer Federer, Lejver kup, Lejver kup 2018
foto: EPA/Kamil Krzaczynski

Govoreći tokom intervjua za "Hello", Federer je pozvao svog velikog rivala i prijatelja da se toj ulozi posveti emocionalno više nego bilo čemu drugom.

Švajcarski velikan je rekao da iako su teniska dostignuća uvek za pamćenje, radost roditeljstva i porodična iskustva su bez premca.

- Prigrlite trenutak. Dok ćete uvek uživati u svojim grend slem pobedama i profesionalnim dostignućima, uskoro ćete doživeti nove emocije i slavlje na višem nivou nego što ste ikada zamišljali, kroz svoju porodicu - rekao je Federer, otac četvoro dece, na pitanje o tome njegov savet za Španca.

Rodžer Federer
Rodžer Federerfoto: EPA/Andy Rain

Mari je imao duhovit pogled na svoje iskustvo sa očinstvom i veruje da će obično 'opušten i smiren' Nadal dobro rešiti stvari.

Dvostruki šampion Vimbldona veruje da će njegov prijatelj iz detinjstva uskoro doživeti "najbolju stvar na svetu".

- Odmah se naspavaj! Ovo je neverovatno vreme u njegovom životu, on je opuštena i smirena osoba, tako da će biti dobro. Otkrio sam da ti treba mnogo strpljenja, ali to je najbolja stvar na svetu i možeš Ne zamišljajte svoj život bez njih - rekao je Marej, takođe otac četvoro dece.

Endi Mari
Endi Marifoto: EPA/Juanjo Martin

U međuvremenu, Đoković je nagovestio da se veoma raduje što će videti Nadala i njegovu suprugu Meri u novoj životnoj ulozi i pozvao svog velikog rivala da uči od njegovog deteta i raste sa njim.

- Samo da ostanemo otvorenog uma i da rastemo sa njima. Toliko toga možemo da naučimo od njih! Kakva je radost to putovanje, radujem se što ću videti Rafu i Ćisku u njihovoj roditeljskoj ulozi. Velike čestitke od mene i moje porodice opet! - rekao je Đoković, otac Stefana i Tare.

Đoković i Beretini
Đoković i Beretinifoto: Printscreen/Twitter/LaverCup

Rafael Nadal je jedini član "velike četvorke" koji tek treba da stigne u London na Lejver kup 2022.

Dok su se Federer, Đoković i Mari sastali i već izašli na terene za trening u O2 Areni, Španac je potvrdio da će sleteti u London u četvrtak ujutru, uoči početka turnira u petak.

Poslednji put kada su velika četvorka bili deo istog turnira bilo je na Australijan openu 2019, gde su Đoković i Nadal igrali u finalu.

Na Lejver kupu 2022. Stefanos Cicipas i Kasper Rud su takođe deo tima Evrope zajedno sa kultnom četvorkom.

U međuvremenu, Mateo Beretini je zamena za tim Evrope i očekuje se da će zameniti Federera u singl mečevima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.