LOŠE VESTI ZA SRBIJU!
Viktor Troicki, Foto: Starsport

šok!

LOŠE VESTI ZA SRBIJU!

Teniska reprezentacija Srbije u nepovoljnom položaju

Objavljeno: 08:27h

Dejvis kup reprezentacija Kanade napravila je iznenađenje i savladala domaćina Španiju u drugom kolu rezultatom 2-1 u pobedama.

Ovaj susret u grupi, u kojoj je i Srbija, nije počeo dobro za Kanađane, pošto je Roberto Bautista Agut preokrenuo meč protiv Vaseka Pospišila – 3:6, 6:3, 6:3.

Ipak, izjednačenje im je doneo, trijumfom u drugom singlu, Feliks Ože-Aljasim, koji je bio bolji od Karlosa Alkarasa – 6:7, 6:4, 6:2.

Dubl je odlučivao o sveukupnom pobedniku, a u njemu je slavio kanadski par, Ože-Aljasim i Pospišil.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Njih dvojica su savladala Marsela Granoljersa i Pedra Martinesa, takođe posle preokreta, te nešto više od dva časa borbe – 4:6, 6:4, 7:5.

Kanada je tako stigla nadomak plasmana na Završni turnir, a za to će im biti potrebna jedna pobeda u tri meča protiv Srbije.

Što se tiče izabranika Viktora Troickog, njima će za plasman dalje biti potrebna maksimalna pobeda protiv Kanade, u subotu od 16.00.

Laslo Đere
Laslo Đerefoto: Profimedia

Južna Koreja je eliminisana, dok će Špancima biti potreban trijumf, kako bi sigurno igrali u četvrtfinalu u Malagi. Ove dve selekcije sastaju se u nedelju od 16.00.

Podsetimo, o plasmanu u dalju fazu odlučuje međusobni skor, a ukoliko se napravi "krug" od tri reprezentacije, onda će odlučivati broj pojedinačnih pobeda.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.