MATS VILANDER O FEDEREROVOM POVLAČENJU: Pazite samo ŠTA JE IZUSTIO o legendarnom ŠVAJCARCU, ODJEKNUĆE!
Mats Vilander, Foto: Profimedia

dao svoje mišljenje!

MATS VILANDER O FEDEREROVOM POVLAČENJU: Pazite samo ŠTA JE IZUSTIO o legendarnom ŠVAJCARCU, ODJEKNUĆE!

Švajcarski teniser karijeru završava sa 20 osvojenih grend slem titula

Objavljeno: 19:01h

Čuveni Mats Vilander osvrnuo se na odluku Rodžera Federera da završi karijeru, a predvideo je i kakav će to uticaj imati na Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Federer je saopštio da će završiti bogatu karijeru na Lejver kupu, koji će se od 23. do 25. septembra održati u Londonu.

- Veoma sam tužan zbog toga što Rodžer više neće igrati, što ga neću gledati u takmičarskom meču. Nadao sam se da bi mogao da odigra još tri ili četiri turnira. Ali istovremeno, kada pogledamo na kojem nivou je tenis sada, on je shvatio je da je gotovo nemoguće da se vrati sa 41 godinom – rekao je Vilander i dodao:

Mats Vilander
foto: Profimedia

- Istovremeno, treba da slavimo što je Federer podigao naš sport do vrha. Bio je jedan od najboljih sportista sveta. Igrao je na način na koji nismo mogli ni da zamislimo. Uvek će biti najvažniji ambasador našeg sporta. Ako ne možemo da kažemo da je najbolji teniser u istoriji, sigurno je bio najpopularniji i onaj koji je doveo tenis u dnevne sobe onih koji nikada nisu gledali naš sport.

Federer je bio začetnik jedne nove ere u „belom sportu“, koju je obeležio sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom.

1 / 3 Foto: Profimedia

- Novaku i Rafi će nedostajati mnogo više na terenu, nego van njega. Rodžer im je stvarao probleme. Verujem da će Nadal posebno osetiti prazninu, jer je svoju veličinu izgradio na rivalstvu sa Rodžerom. Bez njega bi verovatno bio najpoznatiji kao specijalista za šljaku. Ali Rodžer ga je uzdigao na viši nivo. To je kasnije Rafa uradio za Novaka.

Kada je reč o brojnim navijačima švajcarskog tenisera, Vilander ima ideju kome bi mogli da se priklone.

- Mislim da ni Novak ni Rafa neće biti popularniji jer je Rodžer otišao. Verujem da će njegovi navijači da pronađu novog miljenika. To će verovatno biti Karlos Alkaras.

Podsetimo, Federer je u karijeri osvojio 20 grend slem titula – osam na Vimbldonu, šest na Australijan openu, pet na US Openu i jednu na Rolan Garosu.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.