UTICAJNI MILIJARDER FASCINIRAN NOVAKOM ĐOKOVIĆEM! Stao uz Srbina, TENIS DOŽIVLJAVA VELIKE PROMENE!
Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svih vremena, Foto: Nikola Gligic/Starsport.rs ©

NOVO POJAČANJE!

UTICAJNI MILIJARDER FASCINIRAN NOVAKOM ĐOKOVIĆEM! Stao uz Srbina, TENIS DOŽIVLJAVA VELIKE PROMENE!

Akman objašnjava da nema problema sa sponzorisanjem tenisera

Objavljeno: 08:54h

Organizacija koju vode Novak Đoković i Vasek Pospišil, PTPA, dobila je nova pojačanja. Uz milijardera Akmana, tu je i Ahmad Nasar, novi izvršni direktor.

Oni su se pojavili u emisiji CNBC, kako bi razgovarali o milijarderovom novom ulaganju u organizaciju čiji je suosnivač najbolji srpski teniser Novak Đoković. Akman je rekao da su ga Đoković i Pospišil pozvali pre oko 16 meseci da organizuju nešto što bi pomoglo profesionalnim igračima, dodajući da ovu priliku smatra isključivo filantropskom jer voli tenis i razume „teško stanje igrača“.

ĐOKOVIĆEVA ORGANIZACIJA TRAŽI AKCIJU: Osim ako se ne dokaže da je nestala teniserka dobro!

Akman objašnjava da nema problema sa sponzorisanjem tenisera, jer je nemoguće da se igrači pridruže turneji bez sponzora ili povereničkog fonda jer im je potrebno mnogo sredstava za putne, medicinske i troškove treninga, a što ne mogu obezbediti preko ATP ili WTA.

Zbog toga je Akman sponzorisao brojne tenisere uz navođenje jednog primera za igrača koji mora da uloži oko 350.000 dolara godišnje za turneje, uz prihod od samo 20.000 dolara od nagrada. Još 2014. godine, Akman je sponzorisao 16-godišnjeg Frensisa Tijafoa, omogućivši mu da igra na US Openu.

NOVAK ĐOKOVIĆ DONEO VAŽNU ODLUKU! (VIDEO)

- Ako niste među 100 najboljih tenisera na svetu, verovatno ćete izgubiti novac na turneji i zaraditi manje od minimalne plate - rekao je Akman.

Nadalje, Nasar je objasnio da teniseri nemaju iste pogodnosti i luksuz kao NFL, MLB i MLS igrači, jer ekonomija sporta nije ista.

NOVAK OTKRIO VAŽNU VEST, ZGROŽEN JE TRETMANOM, SAMO SE JAČE INATI: Ne žele da mi postojimo!

- Tenis je globalno popularniji od američkog bejzbola i fudbala, ali čini samo 10 odsto prihoda tih sportova - rekao je Nasar.

Udruženje profesionalnih tenisera obezbedilo je 26 miliona dolara za finansiranje, najviše zahvaljujući Akmanu, i planira da obezbedi sredstva na terenu i van njega, tako što će uspostaviti sponzore i program grupnog licenciranja.

ŠAH MAT NOVAKA ĐOKOVIĆA! ATP žestoko uzdrman!

Za kraj Akman je pripisao ogromne zasluge Đokoviću za osnivanje PTPA, dodajući da ono neće funkcionisati kao čisto filantropska organizacija, zbog čega je Nasar regrutovan, kao i drugi talentovani članovi sporta - cilj je stvoriti održiv sistem u kom će raspodela novca biti drugačija.

- Đoković je pokrenuo PTPA kao organizaciju za pomoć budućim teniserima, on nije investitor. Međutim, organizacija vraća kapital onima koji su dali doprinos udruženju - dodao je Ackman.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.