ZAGREPČANKA ZNA ŠTA JOJ TREBA: "Novak, Novak! Dobro bi mi došlo u petak veče..."
Novak Đoković, Foto: Profimedia

to je to

ZAGREPČANKA ZNA ŠTA JOJ TREBA: "Novak, Novak! Dobro bi mi došlo u petak veče..."

Ajla tomljanović u 3. kolu Ju-Es opena igra protiv Serene Vilijams

Objavljeno:

Pred australijskom teniserkom Ajlom Tomljanović je veliki izazov na Ju Es openu.

U subotu od 1 ujutru po našem vremenu čeka je duel sa najvećom šampionkom u istoriji sporta, Serenom Vilijams.

Serena Vilijams
foto: EPA/SARAH YENESEL

Vilijams je uoči turnira najavila da će joj biti poslednji pred odlazak u penziju, a onda je zabeležila dve pobede, između ostalog i nad drugom teniserkom sveta.

Nema sumnje da Tomljanovićevu čeka "paklena" atmosfera pred 20.000 navijača na "Artur Eš" stadionu. - Sećam se da je Novak rekao kada je publika bila protiv njega da se pretvarao da navijaju za njega. Kad skandiraju Rafa, Rodžer, ko god da je, čuje Novak, Novak. Sviđao mi se taj odgovor. Dobro bi mi došlo u petak naveče - ima spremnu taktiku 29-godišnja rođena Zagrepčanka.

Novak Đoković
foto: EPA/Tolga Akmen

Tomljanovićeva je svesna veličine američke teniserke. - Serena na neki način ima auru Rodžera, Rafe, i to sa pravom. Pomalo mi je nadrealno što sam to radila i igrala u istoj eri kao i ona - kaže Tomljanovićeva.

Australijanka je rekla da joj je bio san da se sastane sa Serenom, a sada je u situaciji da može da uđe u tenisku istoriju kao igračica koja je u penziju poslala vlasnicu 23 grend slem trofeja.

Vimbldon, Ajla Tomljanović
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Podsetimo, Serena Vilijams je poslednji "mejdžor" osvojila 2017. od kada bezuspešno juri rekord od 24 grend slema Margaret Kort, ali je sada sa 40 godina i kao majka, konačno odlučila da je bilo dosta.

- Biće to veliki trenutak bez obzira na ishod. Bez obzira na to što sam Serenin navijač odmalena, sada ću biti samo takmičar i daću sve od sebe da pobedim - istakla je Ajla.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.