NADAL SE SLIKAO POSLE OBRAČUNA SA FONJINIJEM: Ostala mu fina 'uspomena' (FOTO/VIDEO)
Rafael Nadal, Foto: Printscreen/Instagram/rafaelnadal

nokaut

NADAL SE SLIKAO POSLE OBRAČUNA SA FONJINIJEM: Ostala mu fina 'uspomena' (FOTO/VIDEO)

Kaže da je u drugom setu morao da nastavi da forsira udarce iako ga nisu hteli ni forhend ni bekhend

Objavljeno: 08:17h

Rafael Nadal se teškom mukom i uz mnogo obrta izborio za 3. kolo Ju Es opena, a po završetku meča sa Fabiom Fonjinijem rekao da se oseća dobro.

I pored povrede nosa, koju je zadobio sredinom četvrtog seta, kaže da će sve biti u redu, mada svakako nije bilo nimalo prijatno.

- Dobro sam. Malo mi se vrtelo u glavi u početku i malo je bolelo, ali dobro je sad - rekao je Nadal u razgovoru na terenu.

Na pitanje da li mu se ovakva bizarna povreda desila pre, razmislio je pa odgovorio:

- Sa golf palicom, ali ne sa teniskim reketom.

Odigrao je Nadal atipičan meč, počeo je veoma slabo, sa dosta grešaka.

- Posle tog prvog seta, trudio sam se da zaigram bolje. Bilo je jako teško, pokušavao sam da pronađem svoju igru, da se podignem. Da pokušam da budem više u meču. Bukvalno sat i po nisam bio na takmičarskom nivou, morao sam da počnem da se trudim. To je deo naše igre. Imate te turbulencije, nisu ovo bili prijatni meseci za mene, ali ovo je nova šansa. To što sam preživeo ovaj meč mi mnogo znači, kao i podrška sa tribina - objasnio je Španac.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Kaže da je u drugom setu morao da nastavi da forsira udarce iako ga nisu hteli ni forhend ni bekhend. U celom meču je viđeno čak 15 brejkova. Rafa je imao 37 neiznuđenih grešaka, a Fabio čak 60.

- Pokušavao sam da dođem do šanse. Bilo je važno vratiti se u ritam, a ne da samo vraćam četiri, pet lopti u sredinu. Treba ostati pozitivan kada vam ne ide, bez obzira šta se dešava na terenu. Uspeo sam u tome, razmišljao sam da je preda mnom dug meč. Imao sam sreće, jer je Fabio u tom drugom setu pravio veliki broj grešaka.

Rafael Nadal
foto: Printscreen/Instagram/rafaelnadal

Njegov naredni rival u Njujorku je Rišar Gaske iz Francuske, mlađi samo 15 dana, protiv kog Rafa ima besprekoran skor 17-0.

- Znam ga veoma dobro, dugo igramo, imali smo mnogo lepih priča. Odrasli smo zajedno, veliki raspekt imam prema njemu. On je sjajan, to će za mene biti veliki izazov. I za mene i za njega je velika želja da budemo u četvrtom kolu. Moram da igram dobro da bih prošao dalje - zaključio je Nadal.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.