"NEVAKCINISANI MIGRANTI MOGU, A NOVAK NE MOŽE?" - Novinar zasuo sekretarku Bele kuće pitanjima o Đokoviću! (VIDEO)
Novak Đoković/Karin Žan-Pjer, Foto: Printscreen/Twitter/Townhall.com, Starsport©

neugodna tema

"NEVAKCINISANI MIGRANTI MOGU, A NOVAK NE MOŽE?" - Novinar zasuo sekretarku Bele kuće pitanjima o Đokoviću! (VIDEO)

Dusi je u načelu u pravu, ali niko nije rekao da Đoković ne bi mogao na taj način da uđe u SAD, ali bi tako to bilo ilegalno, kao što jeste u slučaju pomenutih imigranata

Objavljeno:

Najbolji teniser Srbije Novak Ðoković propušta Ju-Es open zbog toga što mu prema američkim zakonima kao nevakcinisanom stranom državljaninu nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD.

Sekretarka za medije Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je za Foks njuz da najboljeg srpskog tenisera Novaka Ðokovića nije moguće izjednačiti sa migrantima koji ilegalno ulaze na teritoriju SAD.

- Kako je moguće da nevakcinisani migranti mogu da ulaze u ovu zemlju, a teniseri svetske klase ne mogu? - glasilo je pitanje novinara Foks njuza Pitera Dusija.

- Koji teniser svetske klase? - upitala je Žan-Pjer, a kada je dobila odgovor da se radi o Novaku Ðokoviću, odgovorila je:

- Kad me već pitate za njega, spisi su poverljivi po zakonu SAD, zbog toga vlada ne može da odgovara na pitanja o individualnim slučajevima i zahtevima za vizu. Radi očuvanja privatnosti, vlada takođe ne može da komentariše medicinske informacije individualnih putnika, konkretno ovog tenisera.

Karin Žan-Pjer je navela da su slučajevi migranata i Novaka Ðokovića "dve različite stvari", a potom je usledila nova konstatacija novinara Dusija:

- Kako su to dve različite stvari? Neko nevakcinisan uđe u avion i vi kažete da to nije u redu. Neko uđe u Teksas ili Arizonu nevakcinisan i on može da ostane?

- Nije tačno da stvari tako funkcionišu...Nije baš da neko može da uđe tek tako - odgovorila je portparolka Bele kuće.

Novinar je ponovo izneo činjenice da hiljade migranata dnevno ulaze na teritoriju SAD.

Novak Đoković
foto: Starsport©

- Upravo to se dešava. Hiljade ljudi prelaze dnevno. Neki se predaju, neke uhvate, desetine i hiljade nedeljno prođu. To se događa - rekao je Dusi.

Usledio je odgovor Karin Žan-Pjer.

- Instalirali smo novu tehnologiju na granicama i postavili protokole sa Meksikom i Gvatemalom kako bismo uhvatili više trgovaca ljudima. Sproveli smo preko 3.000 hapšenja u prva tri meseca kampanje u saradnji sa regionalnim partnerima - izjavila je sekretarka za medije Bele kuće.

Naravno, Dusi je u načelu u pravu, ali niko nije rekao da Đoković ne bi mogao na taj način da uđe u SAD, ali bi tako to bilo ilegalno, kao što jeste u slučaju pomenutih imigranata. Štaviše, Novak je dobio predlog uoči turnira, da se ovako dočepa Njujorka.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.