SENZACIJA U SINSIJU: Fenomenalni Ćorić dobio i Cicipasa, prva Masters titula Hrvata!
Borna Ćorić, Foto: Profimedia

atp sinsinati, finale

SENZACIJA U SINSIJU: Fenomenalni Ćorić dobio i Cicipasa, prva Masters titula Hrvata!

Borna Ćorić je zahvaljujući neočkivanom trijumfu skočio sa za čak 123 mesta na ATP listi

Objavljeno: 07:38h

Hrvatski igrač Borna Ćorić, posle godina mučenja sa povredama i formom, vratio se na veliku scenu u stilu - prvom Masters titulom u karijeri!

On je u finalu Mastersa u Sinsinatiju savladao Stefanosa Cicipasa sa 7:6(0), 6:2 i tako potvrdio povratak u vrh svetskog tenisa.

Ćorić nije imao prevelikih želja osim da ga ne zadese ponovo povrede i da opstaje što duže u epicenteru dešavanja "belog sporta".

Pre četiri godine je imao priliku da u Šangaju dođe do svog Mastersa, najvećeg trofeja pored dve titule koje je već osvojio na ATP turu.

Tada ga je zaustavio Novak Đoković, ali je sada bio bolji od Cicipasa koji je ponovo imao svoje nervozne delove meča, a to je Grka i koštalo u ključnim momentima.

Užasno nesigurno je Hrvat ušao u meč protiv Cicpasa, kao da nije bio svestan da je do finala i sam naređao kvalitetne igrače, uključujuči i samog Rafaela Nadala.

Borna Ćorić
foto: Profimedia

Posle 0:3, korak po korak, gradio je igru i uspeo da se vrati na 4:4, da izvrši totalni pritisak na Cicipasa na kog se tada prelelila nervoza. Sve je kulminiralo u taj-brejku gde Grk nije uspeo da uzme niti jedan poen.

Značajno je takav razvoj događaja uticao na Stefanosa koji je bio u sve goroj poziciji, da je na kraju pretrpeo i težak poraz.

Borna Ćorić je zahvaljujući neočkivanom trijumfu skočio sa 152. na 29. mesto ATP liste.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.