CICIPAS PRESTIŽE ĐOKOVIĆA! Medvedevu se sad ozbiljno drma tron, a Hrvat "skače" za preko 100 pozicija!
Novak Đoković, Foto: EPA/Tolga Akmen

novi poredak

CICIPAS PRESTIŽE ĐOKOVIĆA! Medvedevu se sad ozbiljno drma tron, a Hrvat "skače" za preko 100 pozicija!

Medvedev mora da odbrani titulu u Njujorku da bi ostao broj 1

Objavljeno:

Grčki teniser Stefanos Cicipas savladao je Danila Medvedeva rezultatom 2:1, plasirao se u finale Sinsinatija, a zbog tog rezultata od ponedeljka će biti ispred Novaka Đokovića na ATP listi.

Stefanos Cicipas će biti bar na petoj poziciji rang liste, a u slučaju osvajanja prve masters titule na betonu, biće četvrti.

Stefanos Cicipas
foto: Profimedia

Iako je Grk prestigao Đokovića, srpski teniser ostaje na šestoj poziciji, s obzirom da će Kasper Rud u ponedeljak pasti sa pete na sedmu poziciju.

Poraz u polufinalu poslednjeg mastersa 1000 pred Ju-Es open može biti veliki problem za Danila Medvedeva, s obzirom da bi nakon poslednjeg grend slema u sezoni lako mogao da sklizne sa vrha ATP liste.

Danil Medvedev
foto: Profimedia

Da se to ne bi desilo, Medvedev mora da odbrani titulu u Njujorku osvojenu 2021. godine pobedom nad Novakom. U svakom drugom slučaju Rus će pasti sa čela svetske rang liste.

Drugi finalista Sinsinatija, Borna Ćorić, može da napreduje preko 100 pozicija na ATP listi. Ukoliko Borna ostvoji takmičenje biće 29. igrač sveta i nosilac na Ju-Es openu. Pred start turnira bio je 152. na planeti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.